Kontaktirajte nas

EDUKACIJA

UPIŠI SE U ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM

OSOBNI RAZVOJ
TERAPIJSKI RAD
TERAPEUTSKI TRENING
KAKO POSTATI TERAPEUT?

KALENDAR
UČITELJSKI TIM
NAŠI TERAPEUTI
CIR PRAKTIČARI

ZAGREB – ISKUSTVENA RADIONICA – TOMISLAV SENEČIĆ – NAŠI UNUTARNJI KONFLIKTI I KAKO IZAĆI IZ NEUROZE

ZAGREB – ISKUSTVENA RADIONICA – TOMISLAV SENEČIĆ – NAŠI UNUTARNJI KONFLIKTI I KAKO IZAĆI IZ NEUROZE

Centar za Integrativni Razvoj

SUBOTA, 11. OŽUJKA 2023. U 10:00 – 17:00 UTC+01

📣 ISKUSTVENA RADIONICA U ZAGREBU! 📣

Centar za integrativni razvoj vas poziva na iskustvenu radionicu u Zagrebu – Tijelo u psihoterapiji;

”NAŠI UNUTARNJI KONFLIKTI I KAKO IZAĆI IZ NEUROZE”

❗️KOME JE RADIONICA NAMJENJENA: Ovo je odlična prilika svim odraslim osoboma ukoliko žele upoznati sebe na razini izvan svojeg konflikta i osjetiti protok životne energije kao izraz našeg prirodnog potencijala.

❗DATUM: 11.3.2023., Subota
❗LOKACIJA: CIR, Gundulićeva 19/1, Zagreb
❗SATNICA: 10 – 17h s kratkom pauzom za ručak
❗KOTIZACIJA: 70€ – potrebno je uplatiti bespovratni polog u iznosu od 30€ – podatke za uplatu ćete dobiti putem maila nakon prijave
❗PRIJAVE: dokument.cir@gmail.com

************************
Kada govorimo o psihološkim razvojnim fazama bitno je znati da je cilj tog procesa stvaranje stabilnog i čvrstog ega te posljedično svijest o samome sebi.
U cijelom tom razvojnom procesu naša okolina nas priprema za ulogu u društvu čineći to kroz discipliniranje, odgoj i školovanje.
Pošto na početku našeg života i kroz ranu dječju dob dominira naša životinjska priroda, ona neminovno dolazi u koliziju sa okolinom koja taj naš nagonski dio pokušava prilagoditi društvu.
Obzirom da dijete nema šansu pobijediti, odustaje od svojih impulsa i nastaje situacija gdje prirodu zamjenjuje kultura.
U tom procesu dijete internalizira taj sukob i usvaja ga tako da ego postaje nosioc kulture, a nagonski i strastveni dio naše prirode postaje potisnuti i kontrolirani aspekt – Freud ga je nazivao Idom.
Tu nastaje naš prvi i glavni unutarnji konflikt. Na toj platformi nastajat će kasnije svi naši daljnji unutarnji konflikti.
Posljedica ovog nažalost neminovnog procesa je duboki osjećaj poraženosti koji kasnije kroz život pokušavamo zamijeniti osjećajem moći, gradeći identitet kroz razne uloge za koje mislimo da će nam donijeti osjećaj smisla i moći.
Ako smo u procesu prelaska iz prirodnog, životinjskog u društveno, kulturno Ja bili lomljeni, te se nije pazilo na našu osobnost, osjećaj poraženosti biti će dominantan osjećaj.
To posebno dolazi do izražaja u patrijarhalnim kulturama gdje se moramo potčiniti autoritetu.
Najveća šteta u tom procesu jest odustajanje od naše autentične nagonske prirorode i rezanje od zdravih seksualnih impulsa.
Naš daljnji život upravo je obilježen borbom između kontrole ega i naših nagona. U tom sukobu stvara se podloga za sve kasnije neuroze, nezadovoljstva, frustriranosti i depresije. Osim psihe veliku cijenu plaća naše tijelo. U procesu zaustavljanja naših nagonskih impulsa u fizičkom tijelu se stvara blok koji naš sistem počinje činiti neprotočnim.
Tijelo postaje kruto, a na mjestima bloka razvija se kronična napetost, bol i podloga za razvoj bolesti.
Razvojem naše svijesti i uz sad već dostupne alate, možemo ponovo vratiti našu nagonsku prirodu i integrirati je sa ostalim dijelom naše osobnosti, a da pritom ne povrijedimo sebe i druge.

‼️ Na ovoj radionici Centra za integrativni razvoj imat ćete priliku bolje se upoznati s načinom integracije naše životnosti i strasti. Iskustveno ćemo moći doživjeti kako naše tijelo sudjeluje u stvaranju naših konflikata, a ujedno kako izaći iz njih.
‼️ Ova radionica Centra za integrativni ujedno je i prezentacija modaliteta tjelesno orijentirane psihoterapije koja kroz svoje alate i pristup nam pomaže da otvorimo blokove u tijelu i ponovo uspostavimo protočno stanje u našem tijelu.

VODITELJ: Tomislav Senečić EABP, ECP, ESTP
Suosnivač Centra za integrativni razvoj, jedan od pionira tjelesno orijentirane psihoterapije u regiji sa preko 20 godina iskustva u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji.
Punopravni član Europske asocijacije za tjelesnu psihoterapiju i Europske asocijacije za transpersonalnu psihoterapiju.
Član Hrvatske komore psihoterapeuta.
Radi kao edukator, mentor i supervizor u Hrvatskoj; Sloveniji; Srbiji i Mađarskoj.

************************
Za polaznike instituta CIRa sudjelovanje na radionici se ubraja:
CIR – 2 psihoterapijska sata iz grupnog rada
EABP – 6 psihoterapijskih sati iz grupnog rada

***CIR je prvi akreditirani trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u Hrvatskoj i regiji od EABP-a ( Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju) po metodi Integrativne sržne dinamike, ICD, čijom akreditacijom zadovoljava sve europske i hrvatske psihoterapijske trening standarde
***CIR je član Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske – SPUH
***CIR je član Hrvatske komore psihoterapeuta – HKPT