Kontaktirajte nas

EDUKACIJA

UPIŠI SE U ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM

OSOBNI RAZVOJ
TERAPIJSKI RAD
TERAPEUTSKI TRENING
KAKO POSTATI TERAPEUT?

KALENDAR
UČITELJSKI TIM
NAŠI TERAPEUTI
CIR PRAKTIČARI

UNUTARNJE DIJETE – uvodna radionica integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije u Splitu – 24.06.2023.

UNUTARNJE DIJETE – uvodna radionica integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije u Splitu – 24.06.2023.

UNUTARNJE DIJETE – uvodna radionica integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije u Splitu

Radionica je namijenjena:

 • svima koji se žele pobliže upoznati sa metodom i radom Centra za integrativni razvoj Split
 • svima koji žele raditi na osobnom rastu i razvoju

Nije potrebno nikakvo znanje i iskustvo – samo vaša znatiželja!

 • Subota 24.06.2023. od 15h do 20h
 • Hotel Mondo, Kopilica 5, Split
 • Vodi: Lidija Kaštelančić, EABP tjelesno orijentirana terapeutkinja
 • Cijena: 70€
 • Prijave na mail: lidija.cir@gmail.com ili 095 252 0012

Unutarnje dijete predstavlja našu ranjivu, osjetljivu i autentičnu prirodu. To je dio nas koji čuva sjećanja na djetinjstvo, našu prvu ljubav, radost, igru i nevinost. Dio koji poznaje naše osnovne potrebe, osjećaje, želje. Važno je da prepoznamo emocije koje naše unutarnje dijete doživljava i da se pokušamo povezati s tim dijelom sebe kako bismo ga mogli iscijeliti i osnažiti. Kada se osnažimo i preuzmemo brigu o svom unutarnjem djetetu, to nam može pomoći da stvorimo osjećaj sigurnosti, ljubavi i prihvaćanja koji nam je potreban za zdrav i sretan život.

Kao reakciju na neku traumatičnu situaciju iz prošlosti, naše unutarnje dijete može osjećati:

 • Strah – to može uključivati strah od gubitka, napuštanja, zanemarivanja ili zlostavljanja, a manifestira se kao tjeskoba, panika, paraliza i izbjegavanje.
 • Tuga: može osjećati tugu i bol zbog nepravde, odbacivanja, gubitka ili nezadovoljstva. To se može manifestirati kao osjećaj praznine, usamljenosti, tuge i suza.
 • Ljutnja: može osjećati ljutnju zbog nepravde, zanemarivanja, izdaje ili boli. To se može manifestirati kao bijes, agresivnost, nezadovoljstvo i frustracija.
 • Stid: ukoliko osjeća stid i krivicu zbog neuspjeha, neprihvaćanja, sramote ili kršenja pravila. To se može manifestirati kao osjećaj povlačenja, nedostatka samopouzdanja i srama.
 • Zabrinutost: u trenucima kada se osjeća ranjivo i izloženo može osjećati zabrinutost i nesigurnost. To se može manifestirati kao osjećaj nelagode, brige i straha.

Unutarnje dijete može osjećati radost i sreću u trenucima kada se osjeća sigurno, voljeno i prihvaćeno, što se manifestira kao osjećaj uzbuđenja, radosti i ispunjenosti.

Na radionici ćemo se kroz teoriju i iskustvene vježbe povezivati sa potrebama, osjećajima i željama našeg unutarnjeg djeteta, kako bi smo došli bliže njihovom razumijevanju i podršci.

Tjelesno orijentirana psihoterapija fokusirana je na tijelo kad pristupa emocionalnim, psihološkim i duhovnim pitanjima. Prepoznaje da su tijelo i um međusobno povezani i kroz rad na tijelu ostvaruje promjene na emocionalnoj i mentalnoj razini. Klijenti postanu svjesni tjelesnih senzacija, emocija i misli koje ih pokreću. Tehnike poput disanja, pokreta, dodira i pažljive prisutnosti pomažu da se povežemo sa sobom i osjetimo svoje emocije na tjelesnoj razini, te ih u sigurnosti terapeutskog prostora i izrazimo.

O VODITELJICI

Lidija Kaštelančić, EABP tjelesno orijentirana terapeutkinja – voditelj i učitelj CIR-a u Splitu, završila napredni CIR trening, edukaciju za konstelatora obiteljskih konstelacija kod Svjetlane Bukovec, energetski rad po Barbari Ann Brennan (Snow Lion), Somatic Experiencing® Trauma Institute, a privatnom praksom bavi se od 2009. godine.

Link na Facebook event: https://www.facebook.com/events/962589161601372