Kontaktirajte nas

EDUKACIJA

UPIŠI SE U ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM

OSOBNI RAZVOJ
TERAPIJSKI RAD
TERAPEUTSKI TRENING
KAKO POSTATI TERAPEUT?

KALENDAR
UČITELJSKI TIM
NAŠI TERAPEUTI
CIR PRAKTIČARI

VIDEO SNIMKA ONLINE PREDAVANJA: Tomislav Senečić „Depresija u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji“, 29.08.2023.

VIDEO SNIMKA ONLINE PREDAVANJA: Tomislav Senečić „Depresija u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji“, 29.08.2023.

Dragi pratitelji,

zbog vašeg velikog interesa ponavljamo temu te vas ponovno pozivamo na besplatno online predavanje, koje će ovaj puta biti popraćeno i iskustvenom radionicom u Zagrebu 02.09.2023., a za koju ćete naći sve informacije i detalje u događaju koji smo zasebno kreirali na našoj FB stranici:

🔹Tijelo u psihoterapiji – Depresija u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji🔹

📍 Online
🗓️ Utorak 29.08.2023. 18h
◾ Predavač: Tomislav Senečić, EABP, ICTP, ECP
📝 Prijave su obavezne: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsyTIUPRCYzAUSyCk6z_AdTTz6cu9j5huHFQVpK867YWijuQ/viewform
*Prijave se primaju isključivo do 28.08. do 16h – broj sudionika je ograničen

Depresija je jedan od najčešćih zdravstvenih problema današnjice. Kao poremećaj karakterizira je sniženo raspoloženje i gubitak interesa za svakodnevnim aktivnostima. Neprepoznata i neliječena postaje jedan od najvećih izvora ljudske patnje. Dominira osjećaj neuspjeha i poniženja, a osobe oboljele od depresije osjećaju da su loše i neželjene.
Korijeni depresije potječu iz najranijih faza našeg života pa čak i u dok smo u majčinoj utrobi.
Današnja istraživanja pokazuju da nedovoljna regulacija stresa u najranijoj dobi utječe na povećanu razinu hormona kortizola. Izostanak primarne majčinske preokupacije dovodi do poremećaja u radu našeg organizma u regulaciji stresa kako bi zaustavili produkciju kortizola.
Duža izloženost stresu kaskadno utječe na organizaciju ličnosti i raspoloženja te posljedično tome može dovesti do nastanka depresije i razvoj depresivnog poremećaja. U mozgu se stvara biokemijska neravnoteža što postupno utječe na naše raspoloženje.
Vezano za to depresija postaje i snažan tjelesni doživljaj. Niska razina energije, osjećaj slabosti, usporenost, snižen libido te loša posturalna organizacija mogu nam dati bolji uvid u ovu problematiku ali i isto tako i više alata u radu sa ovim poremećajem.

Na ovom predavanju Centra za integrativni razvoj imati ćemo priliku istraživati područje depresivnog poremećaja kroz prizmu i pristup tjelesno orijentirane psihoterapije. Imati ćemo priliku naučiti kako možemo kroz tijelo i aktivaciju energije uz standardni psihoterapijski pristup pomoći u poboljšanju depresivnog stanja.

Nova spoznaje o povezanosti tijela i psihe daju nam mogućnost puno više alata u psihoterapijskom procesu. Istraživanja sve više govore o snažnom benefitu tjelesne aktivacije u liječenju raznih psiholoških poremećaja. Bitno se upoznati sa pozitivnim utjecajem terapijskih intervencija kroz pokret, svjesni dodir, disanje i rad na posturalnoj organizaciji kao odličnim alatima u pomoći kod ove sve raširenije bolesti.

Predavač: Tomislav Senečić EABP, ICTP, ECP
Utemeljitelj i voditelj Centra za integrativni razvoj. Punopravni član Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju(EABP), član Europske asocijacije za Transpersonalnu psihoterapiju. Član Hrvatske komore psihoterapeuta(HKPT), sa više od dvadeset godina iskustva u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji. Radi kao mentor, edukator i supervizor u Hrvatskoj, Sloveniji, i Srbiji.

******Utorak 29.08.2023., u 18h – online
******Prijave su obavezne:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsyTIUPRCYzAUSyCk6z_AdTTz6cu9j5huHFQVpK867YWijuQ/viewform

*****Prijave se primaju isključivo do 28.08. do 16h *****
Broj sudionika je ograničen.

***CIR je prvi akreditirani trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u Hrvatskoj i regiji od EABP-a ( Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju) po metodi Integrativne sržne dinamike, ICD, čijom akreditacijom zadovoljava sve europske i hrvatske psihoterapijske trening standarde
***CIR je član Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske – SPUH
***CIR je član Hrvatske komore psihoterapeuta – HKPT