Kontaktirajte nas

EDUKACIJA

UPIŠI SE U ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM

OSOBNI RAZVOJ
TERAPIJSKI RAD
TERAPEUTSKI TRENING
KAKO POSTATI TERAPEUT?

KALENDAR
UČITELJSKI TIM
NAŠI TERAPEUTI
CIR PRAKTIČARI

Online predavanje: Laslo Pinter, EABP, ESTP, “Prednosti tjelesne psihoterapije”

Online predavanje: Laslo Pinter, EABP, ESTP, “Prednosti tjelesne psihoterapije”

Centar za integrativni razvoj
Predavač: Laslo Pinter EABP, ESTP
******Četvrtak 23.03.2023., u 19h – online

Dragi pratitelji,

pozivamo vas na još jedno besplatno online predavanje koje će održati Laslo Pinter na temu :

”Prednosti tjelesne psihoterapije”

Jedna od glavnih zadaća psihoterapije je pomoći klijentima da se lakše nosi s emocionalnim stanjima s kojima se teško nose.
Kada klijent racionalno zna da način na koji doživljava određena osjećajno stanja ne odgovara njegovoj kognitivnoj zrelosti,
to jest da doživljava emocionalno i kognitivnu regresiju kada ga obuzmu emocionalna stanja s kojima se teško nosi, to mentalno razumijevanje na žalost ne rješava problem.

Psihoterapeutski intervencija klijentu upravo treba pomoći, ne samo da razumije što mu se događa, već kako da se emocionalno dobro nosi s problematičnim stanjem.
Odnosno da ne regresira u suženo i uznemireno stanje svijesti.

Limitiranost verbalnih psihoterapija povezana je s ograničenom sposobnošću klijenata da se voljno vrate u najranija sjećanja prije treće, četvrte godine života.

Tjelesna psihoterapija je razvila niz metoda aktivacije implicitne, tjelesne memorije koja lako dovodi klijenta u emocionalno regresivna stanja vezana za neugodna iskustva iz prve tri, četiri godine života koja su u korijenu klijentovih odraslih psihičkih poteškoća.

Tjelesna psihoterapija također nudi niz metoda prorade tih razvojnih trauma.

Tim metodama aktivacije implicitne, tjelesne memorije i nagonsko emocionalnih reakcija vezani za nevoljni (nesvjesni) autonomni živčani sistem pomaže da izgradi zreli, emocionalno i mentalno odrasli način da se nosi s traumatskim emocijama s kojima se prije nije znao nositi.

Na ovom predavanju tjelesne psihoterapije integrative Core Dynamics upoznat ću vas s osnovnim principima aktivacija tjelesne memorija i načinima prorade problematičnih emocionalno nagonskih reakcija koje su u korijenu svake psihičke smetnje.

Centar za integrativni razvoj

Predavač:
Laslo Pinter EABP, ESTP

– začetnik i voditelj Centra za integrativni razvoj – europskog trening instituta sa više od 20 godina iskustva u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji. Predavač, edukator i supervizor u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji

******Četvrtak 23.03.2023., u 19h – online
******Prijave su obavezne:
https://forms.gle/1rryP3DtjhETZNpw6
*****Prijave se primaju isključivo do 22.03. do 16h *****

***CIR je prvi akreditirani trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u Hrvatskoj i regiji od EABP-a ( Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju) po metodi Integrativne sržne dinamike, ICD, čijom akreditacijom zadovoljava sve europske i hrvatske psihoterapijske trening standarde
***CIR je član Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske – SPUH
***CIR je član Hrvatske komore psihoterapeuta – HKPT