Kontaktirajte nas

EDUKACIJA

UPIŠI SE U ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM

OSOBNI RAZVOJ
TERAPIJSKI RAD
TERAPEUTSKI TRENING
KAKO POSTATI TERAPEUT?

KALENDAR
UČITELJSKI TIM
NAŠI TERAPEUTI
CIR PRAKTIČARI

Namjera srca – iskustvena radionica u Zagrebu – Laslo Pinter – 30.09.2023.

Namjera srca – iskustvena radionica u Zagrebu – Laslo Pinter – 30.09.2023.

Namjera srca – iskustvena radionica u Zagrebu – Laslo Pinter

  • DATUM: Subota 30.09.2023.
  • SATNICA: 09-17h *Pauza za ručak od 12-13:45h
  • LOKACIJA: Češki dom, Ulica Pavla šubića 20, Zagreb
  • Prijave su obavezne: dokument.cir@gmail.com
  • *broj mjesta je ograničen
  • Kotizacija: 80€ – podatke za uplatu ćete dobiti putem maila nakon prijave – prijava za radionicu važeća je nakon uplate punog iznosa

Voditelj: Laslo Pinter EABP, ICTP

– začetnik i voditelj Centra za integrativni razvoj – europskog trening instituta sa više od 30 godina iskustva u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji. Predavač, edukator i supervizor u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji.

Na ovoj radionici upoznat ćemo vas s osnovnim vještinama rada s neugodnim osjećajima koji vas sprečavaju da uspijete izrazit sebe na način koji želite koji bi vam donio dobar osjećaj u međuljudskim odnosima.

Strah, sram i krivnja su korjeniti osjećaji koji vas sprečavaju da uspijete na autentičan način živjeti svoj život.

Oni vas sprječavaju do u potpunosti osjetite uspjeh, sreću i zadovoljstvo.

Pozivamo vas da se pridružite ovaj radionici te da iskusite novi pristup osjećajima koji vas sprječavaju da osjetite puninu života.

Imat ćete priliku istražiti na koji su način loša iskustva koja ste susreli u ranom djetinjstvu blokirala vaš odrasli kapaciteta da živite ispunjeni život.

Radit ćemo s otvaranjem protoka psihičke energije kroz tijelo i traumatske blokove u tijelu koju ćemo integrirati s iscjeljujućim kapacitetom pozitivne namjere vašeg srca.

U našem pristupu Integrativnoj sržnoj dinamici Freudovu mapu ljudske psihe Id (nagonsko ja) Ego (svakodnevno ja koje traži balans) Superego (ego ideali preuzeti od roditelja i društva) upotpunjujemo s Jungovim središnjim, izvorišnim i integrirajućim dijelom psihe, Jastvom. Ego je središte svijesti, dok je Jastvo središte ukupne psihe i osobnosti, koja uključuje svijest, nesvjesno i ego; Jastvo je i cjelina i središte.

Ako ovu mapu povežemo sa suvremenim jezikom psiho-neurobiologije na ovoj uvodnoj radionici otvaranja protoka i integracije kroz namjeru srca radit ćemo na uspostavljanju novog balansa unutar vašeg živčanog sistema, gdje vaš autonomni živčani sistem i desna hemisfera mozga predstavljaju vašu emocionalnu, spontanu i intuitivnu te ponekad kaotičnu stranu (id i integrirajuću težnju jastva) a lijeva hemisfera mozga predstavlja vašu mentalnu, analitičku te povremeno slijepo agresivnu stranu u potrazi za razumijevanjem, rješenjem i ravnotežom (ego i ego ideal – superego tj. utjecaj društvenih standarda). Naravno ovo je jako pojednostavljen model u stvarnosti su obije hemisfere cijelo vrijeme aktivne i paralelno sudjeluju u djelovanjima i odlukama koje donosimo.

Na radionici ćete se iskustveno upoznati s osnovnim praktičnim metodama Integrativne sržne dinamike, integrativne, tjelesne i transpersonalne psihoterapije koja će vam omogućiti novo iskustvo koje donosi promjenu za kojom ste čeznuli i intuitivno predosjećali da je moguća.

Ova radionica kao i naša praksa Centra za integrativni razvoj, bazirani su na integraciji tradicionalnih neorajhijanskih psihodinamičkih pristupa upotpunjenim novim otkrićima psiho-neurobiologije kao i transpersonalnim pristupom fenomenu svijesti.

Za polaznike instituta CIRa sudjelovanje na radionici se ubraja:
CIR – 2 psihoterapijska sata iz grupnog rada
EABP – 6 psihoterapijskih sati iz grupnog rada

***CIR je prvi akreditirani trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u Hrvatskoj i regiji od EABP-a (Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju) po metodi Integrativne sržne dinamike, ICD, čijom akreditacijom zadovoljava sve europske i hrvatske psihoterapijske trening standarde

***CIR je član Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske – SPUH

***CIR je član Hrvatske komore psihoterapeuta – HKPT