OTVORENO PREDAVANJE: ZALJUBLJENOST, LJUBAV I SEKSUALNOST U PARTNERSKIM ODNOSIMA, Zagreb, 15.5.2019.

Zaljubljenost, ljubav i seksualnost u partnerskim odnosima

Srijeda, 15.5.2019. u 19.00 sati
Prostor Makronove, Ilica 11
Zagreb

Predavač: Laslo Pinter, suosnivač CIR-a, EABP tjelesno orijentirani psihoterapeut

 

– Zaljubljujemo se spontano, bez vlastite svjesne odluke, a isto tako se nakon određenog vremena i odljubljujemo. Zaljubljenost je prekrasan ushit koji nas povremeno i privremeno uzdiže iznad sebičnosti kojoj gravitira ljudski ego.

– Ljubav u parnerstvu je bazirana na sigurnosti u kojoj uzajamni osjećaj povjerenja, zadovoljstva i tjelesno-osjećajne bliskosti proizlazi iz doživljaja dobronamjernosti, suosjećanja i brižnosti u odnosu sa osobom za koju smo vezani.

– Istraživanja upućuju, neovisno o našem seksualnom usmjerenju, da je u muškaraca seksualni nagon jednostavniji i usmjereno ide prema svojem zadovoljenju kroz orgazam, dok je kod žena seksualni nagon puno osjetljiviji na uvjete okoline, stresa i osjećajnog konteksta te da je zbog toga po svojoj prirodi složeniji u svojim mehanizmima aktivacije i zadovoljenja.

Partnerski odnosi su u isto vrijeme mjesto gdje većina ljudi želi naći najveću životnu sreću, ali često u njima nađu i najveću bol i patnju.

Paradoksalnu izmjenu sreće i nesreće koju partnerski odnosi donose u životu možemo bolje razumjeti ako preciznije sagledamo koje sve psihološke i biološke sile sudjeluju u njima.

Na predavanju ću govoriti o zaljubljivanju, ljubavi i seksualnom nagonu u partnerskim odnosima, njihovoj evoluciji i njihovom snažnom utjecaju na osjećaj osobnog identiteta te njihovom utjecaju na sklad i nesklad u partnerskim odnosima. Također ću prezentirati rad Centra za integrativni razvoj i naš pristup usklađivanju tih triju dijelova partnerskih odnosa.

Predavanje je uvod za radionicu: Zaljubljenost, ljubav i seksualnost u partnerskim odnosima, subota, 25.5.2019. od 9:30 do 15:00 sati

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane!