BESPLATNO ONLINE PREDAVANJE – TOMISLAV SENEČIĆ – TIJELO U PSIHOTERAPIJI – REGULACIJA AFEKTA, 02.11.2021.

ONLINE PREDAVANJE:

 

TOMISLAV SENEČIĆ – TIJELO U PSIHOTERAPIJI – REGULACIJA AFEKTA
Utorak 02.11.2021. od 18:30 do 20:00; online

Prijave su obavezne na cir@cir.hr
 

Dragi pratitelji,
 

Pozivamo vas na još jedno besplatno online predavanje sa našim suosnivačem CIR-a putem zoom platforme u sklopu ciklusa teme „Tijelo u psihoterapiji”               ***REGULACIJA AFEKTA***

 

Na ovom online predavanju uživo govoriti ćemo o važnosti i načinima regulacije i disregulacije našeg autonomnog živčanog sustava u najranijem periodu našeg života.
Imati ćemo priliku naučiti kako naše tijelo i živčani sistem sudjeluje u kreaciji rađanja naše ličnosti.
Fantastična je spoznaja kako korijeni naše psihe izviru i uobličavaju se kroz rana tjelesna iskustva. To nam potvrđuje koliko su psiha i tijelo duboko i neraskidivo povezani, te kako ne možemo u psihoterapijskom procesu popravka zaobići tu spoznaju.
U procesu početka našeg života imamo vrlo malo samo-regulirajućih mehanizama. Većina regulacije dolazi izvana, od naših primarnih skrbnika. Svaka nelagoda koja predugo traje, aktivira naš nervni sustav, postajemo disregulirani, anksiozni i preplavljeni hormonima stresa.
Ukoliko nema adekvatne regulacije, mi se najčešće odvajamo od iskustva (disocijacija), ali taj unutarnji nemir ostaje u nama.

Cijeli naš kasniji život vrti se oko pokušaja regulacije davno nereguliranog stanja. To otvara put raznim kompulzivnim obrascima, ovisnostima i tendencijama ka autodestruktivnom ponašanju, kreiranje anksioznih poremećaja ili depresivnih stanja. Način na koji smo reguliranu u ranoj dobi uvelike oblikuje sliku i doživljaj sebe kao odraslog.
Ritam regulacije naših stanja jedan je najznačajnijih ritmova u našem životu i događa se svakodnevno.


Centar za integrativni razvoj poziva vas na ovo uzbudljivo predavanje u svrhu otkrivanja naših najranijih razvojnih mehanizama u svrhu spoznaje naših kasnijih obrazaca.
Ovaj događaj je ujedno i predstavljanje načina rada Centra za integrativni razvoj kao jedinog akreditiranog trening instituta iz modaliteta tjelesno orijentirane psihoterapije

Tomislav Senečić EABP; ECP
 

****Utorak 02.11.2021. od 18:30 do 20:00; online
**** Prijave su obavezne na cir@cir.hr

 

*** CIR je jedini akreditirani trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u Hrvatskoj i regiji od EABP-a ( Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju) po metodi Integrativne sržne dinamike, ICD, čijom akreditacijom zadovoljava sve europske i hrvatske psihoterapijske trening standarde

www.cir.hr