BESPLATNO ONLINE PREDAVANJE – Laslo Pinter – „Prednosti tjelesno orijentirane psihoterapije“, 24.3.2022.

ONLINE PREDAVANJE:

 

„Prednosti tjelesno orijentirane psihoterapije“

Predavač: Laslo Pinter EABP,ECP

Četvrtak 24.3.2022., u 18:30h – online
Prijave su obavezne: https://forms.gle/j3BjKrgVRijhowPG6
 
Dragi pratitelji,
Pozivamo vas na besplatno online predavanje sa našim suosnivačem CIR-a putem zoom platforme, Laslom Pinterom.
 
PREDNOSTI TJELESNO ORIJENTIRANE PSIHOTERAPIJE
 
Tijekom ovog predavanja upoznat ćete se s prednostima tjelesne psihoterapije. Fokusirat ćemo se na sljedeće teme.
– Sličnosti i razlike između verbalno-kognitivne i tjelesne psihoterapije.
– Zbog čega tjelesna psihoterapija daje dobre rezultate.
– Zbog čega do najranijih sjećanja možemo doći preko tjelesnog pristupa.
– Kako se karakter može vidjeti u tijelu.
– Kako tjelesna psihoterapija izgleda i funkcionira.
 
Razvoj psihoanalize u 20. stoljeću omogućio je po prvi puta ljudima koje su oboljeli od psihičkih bolesti revolucionarno liječenje koje do tada nije postojalo.
Dotadašnje liječenje koje se grubo gledano svodilo na ignoriranje psihičkog problema, sve dok osoba ne pukne i poludi, a nakon toga ili pokušaj istjerivanja demona iz bolesnika koje je crkva nudila ili neka vrsta zatvora, vezivanja, luđačka košulja, pa sve do okrutnog fizičkog zlostavljanja ne bi li se osobu prisililo da se umiri koju je psihijatrija tog vremena nudila.
Revolucionarno u psihoanalizi bilo je to da su psihičke probleme počeli povezivati s njezinim nastankom u prošlosti osobe, pri čemu su osobu vodili da se sjeti najranijih traumatičnih iskustava u djetinjstvu i pomagali joj da ta iskustva poveže s problemima koje ima kao odrasla osoba.
Pri tome bi osoba počela uviđati ponavljajuće obrasce koji su se opetovano javljali u njenom životu, susrela bi se s emocijama koje je godinama izbjegavala i tako bi se oslobađala psihičke napetosti.
Taj proces logičkog sagledavanja uzroka u djetinjstvu i posljedica u odrasloj dobi osobu bi rasteretilo unutrašnje psihičke napetosti i vodilo prema zdravlju.
Novi revolucionarni korak u psihoterapiji i psihoanalizi se dogodio se kada je Wilhelm Reich uključio tijelo, tjelesne osjete, disanje, tjelesnu ekspresiju i praćenja što se u tijelu događa tijekom rada na određenom psihičkom problemu.
Suvremeno liječenje psihičkih trauma nezamislivo je bez uključivanja tijela u psihoterapijski proces.
 
Ovo predavanje koristimo kao priliku za prezentaciju rada Centra za integrativni razvoj, prvog akreditiranog europskog trening instituta iz tjelesno orijentirane psihoterapije na ovim prostorima. U dvadesetogodišnjem postojanju Centar za integrativni razvoj postao je mjesto edukacije mnogobrojnih generacija tjelesno orijentiranih psihoterapeuta koji strast i interes prema psihoterapiji nalaze upravo u ovom modalitetu. Edukacijom u našem programu polaznici stječu kvalifikacije i uvjete za licencu tjelesno orijentiranog psihoterapeuta koja zadovoljava sve europske i lokalne trening standarde.
 
Predavač: Laslo Pinter EABP,ECP
Centar Za integrativni razvoj
 
******Četvrtak 24.3.2022., u 18:30h – online
******Prijave su obavezne: https://forms.gle/j3BjKrgVRijhowPG6
 
***CIR je prvi akreditirani trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u Hrvatskoj i regiji od EABP-a ( Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju) po metodi Integrativne sržne dinamike, ICD, čijom akreditacijom zadovoljava sve europske i hrvatske psihoterapijske trening standarde
***CIR je član Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske – SPUH
***CIR je član Hrvatske komore psihoterapeuta – HKPT