RADIONICA

Rijeka – ISKUSTVENA RADIONICA: KONTAKT / DODIR – PODSJETNIK DA SMO VOLJENI, RIJEKA, 9.9.2021.

Rijeka – ISKUSTVENA RADIONICA: KONTAKT / DODIR – PODSJETNIK DA SMO VOLJENI, RIJEKA, 9.9.2021.

 

CENTAR ZA INTEGRATIVNI RAZVOJ RIJEKA

vas poziva 9.9.2021. na iskustvenu radionicu

KONTAKT / DODIR – PODSJETNIK DA SMO VOLJENI
Rijeka, Ćićarijska 20 (Češki dom)
Vrijeme: 18:00 – 20:30
Voditelj: Helena Hajdin, EABP  psihoterapeut

 

Dodir je prvi jezik koji učimo i prvi osjećaj koji razvijamo. Dolazi prije vida i prije govora. Dodir je prva senzacija i prvi način povezivanja sa sobom,drugima i okolinom. Dodir je jedna od naših najmoćnijih i najvažnijih funkcija i potreba za njim nikada ne prestaje. Jednako je važan kao i hrana i sigurnost.

U ranom djetinjstvu dodir je presudan u razvoju djeteta, osobito u sposobnosti djeteta da se nosi sa stresom. Majčin dodir jača povezanost između majke i djeteta i zavisi o vrsti dodira može stvoriti pozitivne ili negativne emocije. Ako je dodir ugodan tada signalizira sigurnost,povjerenje i umiruje.

Istraživanja pokazuju pozitivne fiziološke i biokemijske učinke dodira, uključujući smanjenje krvnog tlaka i otkucaja srca, smanjenje hormona stresa kortizola, povećanje hormona ljubavi oksitocina, povećava prirodni antidepresiv seratonin i općenito je značajan za mentalno,emocionalno i fizičko zdravlje. Koža je najveći organ u našem tijelu i šalje dobre i loše osjećaje dodira našem mozgu.

Nedostatak fizičkog kontakta dovodi do neispunjenja temeljnih ljudskih potreba i može imati ozbiljne i dugotrajne posljedice.

Dodir je temelj ljudskog iskustva i vitalni je dio većine bliskih odnosa. Osjet dodira može biti toliko snažan i djelovati kao sredstvo protiv boli,može ojačati veze, izliječiti, komunicirati, utjecati i umiriti.

Na ovoj radionici Centra za integrativni razvoj metodom tjelesno-orijentirane integrativne terapije imat ćemo priliku istražiti kako je dodir u našem ranom djetinjstvu imao utjecaj na naše odnose i naš život danas.

Pozivamo vas na ovo duboko,opuštajuće i korisno iskustvo samospoznaje kako bi se kroz kontakt dublje povezali sa sobom i napravili protok u tijelu koji vodi ispunjenijem životu.

Dobrodošli!  🙂

➡Datum: 9. 9. 2021.
➡Vrijeme: 18:00 – 20:30
➡Cijena: 250 kn
➡Lokacija: Ćićarijska 20 (Češki dom)
➡Voditelj: Helena Hajdin, EABP  psihoterapeut

Prijave su obavezne na rijeka@cir.hr ili 091 589 4288

Centar za integrativni razvoj punopravni je član EABP-a – Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske i priznati europski trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju

www.cir.hr