RADIONICA

Rijeka – ISKUSTVENA RADIONICA: GRANICE – LJUBAV PREMA SEBI, RIJEKA, 23.9.2021.

Rijeka – ISKUSTVENA RADIONICA: GRANICE – LJUBAV PREMA SEBI, RIJEKA, 23.9.2021.

 

CENTAR ZA INTEGRATIVNI RAZVOJ RIJEKA

vas poziva 23.9.2021. na iskustvenu radionicu

GRANICE- Ljubav prema sebi✨

Rijeka, Ćićarijska 20 (Češki dom)
Vrijeme: 18:00 – 20:30
Voditelj: Helena Hajdin, EABP  psihoterapeut

“Usuditi se postaviti granice znači imati hrabrosti voljeti sebe čak i kada riskiramo razočarati druge.” -Brene Brown

🔹Granica je mjesto gdje nešto završava a drugo počinje. Prostor između nas i druge osobe. Granice su izraz onoga što hoćemo i onoga što nećemo. Na što pristajem i na što ne pristajem. Što volim i što ne volim. Mjesto gdje moja odgovornost prestaje i počinje odgovornost druge osobe. Mjesto dodira dvije različite energije. Svrha postavljanja granica je da jasno izrazimo svoju istinu.

🔹 Svatko od nas je jedinstvena individua sa određenim emocijama, potrebama i sklonostima. I svatko od nas ima različite osobne granice. Presudnu ulogu je imalo naše djetinjstvo koje nam je bilo prvi učitelj u postavljanju granica. Djetinjstvo nas je naučilo da se oblikujemo kako bi drugima bilo ugodno. Naučili smo stavljati osjećaje drugih ispred svojih potreba. Da li imamo tvrde granice i ne dozvoljavamo nikome da nam se približi,da uđe u naš prostor,ili nemamo osjećaj vlastitih granice i dozvoljavamo drugima da ulaze u naš prostor.

🔹 Zdrave granice nam daju osjećaj djelovanja nad fizičkim prostorom,tijelom i osjećajima. Bitne su za naše zdravlje,dobrobit i sigurnost. Jasnim i zdravim granicama preuzimamo odgovornost za naš život, izražavamo misli,osjećaje i mišljenja bez brige o tome što drugi ljudi misle. Naše osobne granice čuvaju naš indentitet i daju nam pravo da biramo,da budemo ono što jesmo. Postavljanje granica pomaže nam da postavimo svoje potrebe iznad tuđih želja.

🔹Na ovoj radionici Centra za integrativni razvoj imat ćemo priliku istražiti na koji način je naše djetinjstvo obilježilo naša današnja iskustva i kako nas je naučilo da danas postavljamo granice. Kada mi je dosta? Gdje povlačim crtu? Imam li pravo reći NE bez osjećaja krivice? Da li zanemarujemo vlastite potrebe zbog potrebe drugih? Gdje odustajem od sebe zbog drugih? Osjećam li se prevareno,iskorišteno i izmanipulirano?  Gdje se žrtvujem za druge na vlastitu štetu? …..

🔹Pozivamo vas na ovo uzbudljivo i nadasve korisno iskustvo samospoznaje kako bi se dublje povezali sa sobom i osjetili koja je priča naših granica, kako možemo imati bolju kontrolu nad svojim životom, iskrene i  ispunjenije odnose, više stabilnosti i povjerenje u sebe. Kako postaviti zdrave granice, i jasno izraziti svoju istinu i stvarati kvalitetnije odnose sa ljudima oko sebe.

Nikada nije kasno sebi reći DA 🙂

➡️Datum: 23.9.2021.

➡️Vrijeme: 18:00 – 20:30

➡️Cijena: 250 kn

➡️Lokacija: Ćićarijska 20 (Češki dom)

➡️Voditelj: Helena Hajdin, EABP  psihoterapeut

Prijave su obavezne na

✉️rijeka@cir.hr ili 📞091 589 4288

❗️U skladu s trenutnim mjerama broj sudionika je ograničen.

➡️Ukoliko ste zainteresirani raditi na osobnom razvoju ili upisati smjer terapijskog rada, upisi u generaciju 2021./2022. još traju, a detalje potražite u priloženoj poveznici:

https://www.cir.hr/upisi-cetverogodisnji-program-za-osobni-razvoj-i-psihoterapijski-rad-2021/2022

Centar za integrativni razvoj punopravni je član EABP-a – Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske i priznati europski trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju

www.cir.hr