RADIONICE

RADIONICE: PROTOK – CIKLUS VJEŽBI DISANJA I TJELESNO-ENERGETSKIH VJEŽBI, Split, 06.11, 13.11, 20.11, 27.11.2018.

RADIONICE: PROTOK – CIKLUS VJEŽBI DISANJA I TJELESNO-ENERGETSKIH VJEŽBI, Split, 06.11, 13.11, 20.11, 27.11.2018.

PROTOK – CIKLUS VJEŽBI DISANJA I TJELESNO-ENERGETSKIH VJEŽBI
Tema:  Užitak i krivnja
Integral Centar, Matoševa 31, Split
Ciklus se sastoji od 4 radionice: 06.11, 13.11, 20.11, 27.11.2018. (20h – 22h)

Voditeljica:  Asja Kuzmanić, integrativna terapeutkinja, učiteljica asistentica na Centru za integrativni razvoj

 

Način na koji svakodnevno koristimo svoje tijelo i dah utječe na sve aspekte našeg života, bili mi toga svjesni ili ne. Stojimo li stabilno, izbalansirano, uzemljeno na oba stopala? Sjedimo li na odgovarajući način koji ne šteti našem tijelu? Kakvo nam je držanje? Kako i koliko se krećemo? Koliko smo svjesni procesa disanja?

Sva iskustva koja prolazimo, ugodna i neugodna, ostavljaju utisak na naš um i osjećaje, ali i na tijelo. Na neugodna iskustva (npr. strah, tugu ili stres) nagonski reagiramo zadržavanjem daha i grčenjem mišića. U koliko se ta napetost ne isprazni kroz ciljanu tjelesnu aktivnost, tijelo ostaje u stanju tzv. “obrane”, a to može biti uzrokom glavobolja, bolova u leđima ili nesanice, dugoročno može dovesti i do ozbiljnijih bolesti.

Pokretanjem tijela osmišljenog kroz iskustvene tjelesno-energetske vježbe i vježbe disanja na radionici ćemo otvarati protok tijela i emocija. Pokretanjem tijela kroz samu vježbu, uz fokus na disanje i osjećaj sebe, dolazimo do ruba zone (ne)ugode, sa svrhom osvještavanja blokada u protoku, koje se mogu manifestirati kao grčevi, trnci, napetost, krutost ili nedostatak/višak cirkulacije i osjeta u određenom dijelu tijela. S obzirom na to da su u tjelesnim blokadama “zaključane” emocije (koje su nam nekad bile previše), prilikom vježbi, kod oslobađanja blokada obično dolazi do emocionalno-tjelesnog rasterećenja, nakon kojeg osoba osjeća sebe na novi, dublji i integriraniji način.

Prethodno iskustvo nije potrebno, ponesite samo otvoren duh i želju da se pokrenete u novom smjeru. Odjenite se udobno kako bi ste se mogli slobodno kretati, ponesite presvlaku u koliko se pojačano znojite. Vježbamo bosi ili u čarapama, te ponesite vodu za piće.

Program radionice Protok inspiriran je kontinuiranim tjelesno orijentiranim radom pod vodstvom mentora Laszla Pintera, kroz školu za integrativnu terapiju Centra za integrativni razvoj.

Ciklus se sastoji od 4 radionice:
Uto, 06. 11. (20h – 22h)
Uto, 13. 11. (20h – 22h)
Uto, 20. 11. (20h – 22h)
Uto, 27. 11. (20h – 22h)

Kotizacija čitavog ciklusa (4 radionice) je 400 kn. Plaća se cijeli ciklus (na prvom susretu), bez obzira na dolaske.

Prijava obavezna na mail zbog ograničenog broja sudionika:

asja.kuzmanic.roje@gmail.com

Za dodatne informacije možete se javiti:
Asja – 091 898 72 84