RADIONICA

RADIONICA: ŠTO JE TO KARAKTER, KAKO SE FORMIRA I MOŽEMO LI GA MIJENJATI?, DUBROVNIK, 30.10.2021.

RADIONICA: ŠTO JE TO KARAKTER, KAKO SE FORMIRA I MOŽEMO LI GA MIJENJATI?, DUBROVNIK, 30.10.2021.

ŠTO JE TO KARAKTER, KAKO SE FORMIRA I MOŽEMO LI GA MIJENJATI?
‘Više je uma u tvome tijelu nego u najboljoj tvojoj mudrosti’

Friedrich Nietzsche

RADIONICA
Voditeljica: Olivera Drutter

30.10.2021. subota od 9:00 do 13:00

WeDu Yoga centar

Ul. Kralja Tomislava 7 (DOC Centar)

Dubrovnik
Za razliku od temperamenta koji je pretežno uvjetovan nasljednim faktorom, za karakter kažemo da je stečen kroz životna iskustva. Karakter nastaje u interakciji s okolinom primarno unutar obitelji ali i šire okoline. Pod pojmom ‘karakter’ pokušavamo pobliže opisati osobu i njene vrline ili mane kao što je izjava

‘ ona ti je jakog karaktera’ ili ‘ težak ti je njen karakter’.
Različiti psihološki pravci su napravili i različite podjele karaktera koje se u mnogim slučajevima podudaraju u opisu a različito nazivaju. Međutim niti jedna ne daje tako detaljan opis nastanka, njene funkcije i djelovanja kao što to daje Integrativna – tjelesno orijentirana psihoterapija.

Wilhelm Reich, otac tjelesno orijentirane psihoterapije, u radu s klijentima je prvi zaključio kako ljudi slične tjelesne građe imaju slična ili ista uvjerenja, ponašanja i emocionalne blokade. Te blokade je nazvao je Karakternim obranama.
Naše obrane su nastale kao odgovor na neugodna iskustva od najranijeg perioda života do završetka našeg puberteta. Obrane su nam služile da bi se zaštitili od svih neugodnih emocija, u njima smo izgradili uvjerenje kakvi jedino možemo opstati u svijetu i biti prihvaćeni u njemu.

U tim obranama (karakteru) – izgradili smo i dio kvaliteta ali smo se odrekli i dio naše autentične prirodne sile koja želi i danas biti viđena i prihvaćena od nas samih. Tu silu, odnosno našu prirodu osjećamo kao duboku čežnju za slobodom, sigurnost, prihvaćanjem, ljubavlju, zadovoljstvom, bliskošću,…

Ako smo iskreniji i otvoreniji prema svojim uvjerenjima i iz kojih iskustava ona dolaze, otvaramo se za pozitivnije odnose kako partnerske, obiteljske, prijateljske ali i poslovne. Stvaramo veći kapacitet za emocije, iskrenije odnose i rasterećujemo svoj sistem kako tjelesni tako i psihološki.

Pozivam sve zainteresirane osobe za osobni razvoj, osobe koje žele postati veći kreatori svoje stvarnosti – da dođu na ovu radionicu.
Dobrodošle su sve punoljetne osobe iskreno zainteresirane za ovakvu vrstu rada, kao i oni koji razmišljaju o upisu pri Centru za integrativni razvoj, bilo za smjer Osobni razvoj ili edukaciju za Tjelesno orijentiranog psihoterapeuta.

O RADIONICI:

Na radionici ćemo kroz interaktivne vježbe otkrivati našu stvarnu prirodu i

potencijal koji želimo živjeti. Kroz vježbe otkrivat ćemo koja je naša dominantnija karakterna obrana, doticati naša povrede i stvarati veći kapacitet i razumijevanje istih upoznavajući našu autentičnu prirodu.

Potiskivanjem svoje prirode potisnuli smo mnoge kapacitete za koje nismo ni svjesni da ih imamo, pa je ovakav rad na sebi uvijek i ugodno iznenađujući.

Kako smo sebi najčešće najveći misterij, ova radionica vam nudi dublju povezanost sa sobom i razumijevanje vaše unutarnje dinamike a time i više zadovoljstva.

S obzirom na to da je ovo radionica tjelesno orijentirane terapije, upoznavat ćemo se s našim tijelom, učiti kako se uzemljiti, biti prisutni, protočni sa svim onim što već jeste u nama i doći na mjestu ugode i sigurnosti.
Koristit ćemo tehnike disanja, pokretanje tijela na ugodan i siguran način, meditacije – vizualizacije.

Potrebno je ponijeti nešto za presvući se, u čemu se možete slobodno kretati – slojevito i bocu vode.

Svi zainteresirani moći će dobiti direktno iskustvo učenja i rada u CIRu i postaviti sva pitanja koja vas zanimaju vezano za edukaciju.

Za radionicu prijave su otvorene do 28.10.2021. četvrtak

Prijave su obavezne zbog ograničenog broja sudionika.

Prijaviti se možete na 091 586 8107 ili

oledrutter@yahoo.com ili na messenger.

Cijena radionice je 300 kuna.
Radionice održavam ispred škole Centar za Integrativni Razvoj – CIR, kao predavač i voditeljica sam CIR – Dubrovnik škole.

O CIRu (Centru za integrativni razvoj):

CIR je prva škola za tjelesno orijentirane psihoterapeute u Hrvatskoj koja je primljena u Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) , Hrvatske komore za psihoterapiju i prva

Hrvatska škola priznata i primljena u EABP- Europsko udruženje tjelesno orijentiranih psihoterapeuta.

Škola u Zagrebu i Splitu postoji već 20 tak godina, a od jeseni kreće i druga generacija u Dubrovniku.

Više o meni možete pogledati na http://oliveradrutter.com/

O školi http://www.cir.hr/

Vaša Integrativni tjelesno orijentirani terapeut po CIR metodi-Olivera Drutter