RADIONICE

RADIONICA : MOĆ TELA – Telo kao izvor užitka, Beograd, Subota, 3.10.2020.

RADIONICA : MOĆ TELA – Telo kao izvor užitka, Beograd, Subota, 3.10.2020.

RADIONICA : MOĆ TELA – Telo kao izvor užitka

Subota, 3. 10. 2020. godine
9:30 – 18:00
BEOGRAD, Resavska 28

VODITELJI:
Laszlo Pinter, osnivač CIR-a
Enesa Mahić, učiteljski tim CIR-a

 

Nakon dugogodišnjeg rada u oblasti ličnog razvoja, kroz integrativnu psihologiju i telesno-orijentisanu terapiju u Hrvatskoj i Mađarskoj, Centar za integrativni razvoj (CIR) predstavlja svoj rad i u Srbiji. Kroz CIR programe – školu za lični razvoj i terapijski rad, radionice i predavanja do sada je prošlo hiljade ljudi. Od pre nekoliko godina CIR edukacija za lični razvoj i terapijski rad postoji i u Beogradu nudeći podršku onima koji žele svesno izabrati kvalitetniji i potpuniji život.

 

Kroz radionice koje vode osnivači i najiskusniji učitelji Centra za integrativni razvoj, imate priliku da upoznate i iskusite telesno orijentisani integrativni metod kakav se neguje u CIR-u.

Radionice su namenjene onima koji se prvi put susreću sa ličnim razvojem kroz telesno orijentisane prakse kao i svima koji su se već susretali s bilo kojim pristupom ličnom razvoju i žele da prodube i prošire svoje iskustvo i spoznaje. Radionice su takođe pogodne za sve koji se bave nekim oblikom ličnog razvoja ili terapijskog rada a koje zanima telesno-orijentisani pristup.

 

PROGRAM:

 

  • Uvod i predstavljanje

Kruno Šunjić, učiteljski tim i voditelj CIR Beograd

Marija Rudić, učiteljski tim CIR Beograd

 

  • Moć tela – telo kao izvor užitka – razgovor

Učiteljski tim CIR-a ukratko će predstaviti Centar za integrativni razvoj i CIR metodu telesno terapijskog rada kao i značaj koje telo ima za naš kapacitet za užitak.

 

  • Telesno terapijska radionica: Nebranjeno ja

Laszlo Pinter, osnivač CIR-a

 

Prihvatanje i voljenje sebe je najprirodniji užitak koji zrači iz suštine našeg bića.

Kada dozvolimo da osetimo sve osete i osećaje u nama, od najprijatnijih do najneugodnijih, možemo ih postepeno razumeti i naučiti da ih objedinimo sa odraslim delom vlastite ličnosti. A tek u otvorenom protoku životnih impulsa možemo sresti najranjenije i najneprihvaćenije dijelove sebe. To je proces kojim otcepljene, traumatizovane delove sebe ponovo vraćamo sebi. Taj proces nas iz podvojenosti koju doživljavamo kao anksioznost ili depresivnost vraća u autentičnu celovitost koju osećamo kao zadovoljstvo i ispunjenost u kojoj nalazimo smisao i kapacitet da se nosimo sa svime što nam život donosi.

Na radionici ćemo kroz telesno-ekspresivne Core vježbe, vežbe disanja i istraživanje doživljaja koji su nas povrijedili u odrastanju istražiti vlastiti protok životnih impulsa s ciljem da nađemo slobodu, zadovoljstvo, ispunjenost i smisao koji nam treba.

 

Plesno terapijska radonica: Užitak

Enesa Mahić, učiteljski tim CIR-a

 

Koje su vam prve asocijacije kad pomislite na užitak?

I kad ste zadnji put baš uživali?

Telesne senzacije i pokreti su imenice i glagoli kojima se telo izražava i, kao i svaki drugi jezik, jezik tela je važno redovno koristiti kako ga ne bismo zaboravili. Naš odnos prema užitku je često identičan našem odnosu prema vlastitom telu.

Na ovoj radionici ćemo otvarati vrata užitku koji već postoji u telu, istraživati koliko užitka nam zapravo treba i koji je naš odnos prema njemu.

 

Više informacija na FB dogadjaju https://www.facebook.com/events/604722806887324/

INFO I PRIJAVE:

cir.beograd@gmail.com

 

Tags:
,