PREDAVANJA I RADIONICE

PREDAVANJE I RADIONICA: MASKA, SJENA I ESENCIJALNO JA, Novi Sad, 22. i 23.03.2019.

PREDAVANJE I RADIONICA: MASKA, SJENA I ESENCIJALNO JA, Novi Sad, 22. i 23.03.2019.

PREDAVANJE I RADIONICA: MASKA, SJENA I ESENCIJALNO JA
predavanje – petak, 22.3. u 19 h
radionica – subota, 23.3., 10-13.30 h
Joga centar Mirjana
Novi Sad, Srbija
informaciju o adresi predavanja i radionice po prijavi

Predavač i voditelj: Kruno Šunjić, integrativni terapeut i učitelj u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu i Beogradu

 

Predavanje: Maska, Sjena i Esencijalno Ja
predavanje – petak, 22.3. u 19 h

Na ovom predavanju ćemo objasniti nastanak Maske i Sjene i načine kojima se pomoću njih nastojimo obraniti od boli u djetinjstvu te kako one kasnije utječu na naš život.

Također ćemo opisati kako možemo ponovno doći u kontakt s Esencijalnim Ja i više živjeti iz tog dijela sebe.

U procesu odrastanja i socijaliziranja dijete kroz izražavanje svih svojih impulsa, kako pozitivnih tako i negativnih, nastoji zadovoljiti svoje potrebe i postići stanje sigurnosti, sreće i mira. Okolina koja nesavršeno, tj. ljudski reagira na izražavanje tih impulsa u djetetu nekada stvara osjećaj da neki od tih impulsa nisu dobri, da nisu prihvaćeni i stvara mu bolne i neželjene osjećaje. Kako bi to izbjeglo dijete se nesvjesno počne prilagođavati i krene zadržavati i odbacivati neke svoje impulse i osjećaje nadajući se da će time dobiti samo pozitivnu reakciju okoline na sebe.

Iako nekada možda i postigne to da pokazuje samo one dijelove na koje okolina pozitivno reagira, u tome se mora odreći svih svojih osjećaja i impulsa koji su postali neprihvatljivi, a time se odriče i velikog dijela svoje spontanosti, slobodne, kreativnosti i snage što su sve elementi našeg Esencijalnog Ja, stanja u kojem nalazimo istinsku sreću, ispunjenost, autentičnost i životni užitak.

U tom procesu nastaju Maska, adaptirani dio, i Sjena ili Niže Ja, dio u koji je dijete pospremilo sve ono neželjeno. Maska i Sjena tada sprečavaju kontakt s Esencijalnim Ja i stvaraju život u kojem je osoba u konstantnoj potrazi za ispunjenjem, ljubavi, slobodom i osjećajem da može istinski živjeti sebe, ali nikako da to stanje i dosegne.

 

 

Radionica: Maska, Sjena i Esencijalno Ja
radionica – subota, 23.3., 10-13.30 h

Na ovoj radionici imat ćete priliku istražiti kako stvaramo našu Masku ili Lažno Ja i kako se njome štitimo od bolnih osjećaja neprihvaćenosti, neadekvatnosti i bezvrijednosti.

Također ćete imati priliku pogledati što se nalazi ispod Maske u dijelu koji zovemo Sjena, u kojem smo zadržali dijelove sebe koje ne prihvaćamo i načuiti što možemo napraviti s tim dijelom kako bismo mogli doprijeti do svojeg Esencijalnog Ja, onog dijela u kojem smo najautentičniji i iz kojega možemo stvarati život kakav želimo, ispunjen, sretan i proaktivan. Iz tog dijela možemo živjeti bez straha od osude, bez da se branimo od tuđe kritike ili vlastite krivnje, lišeni neopravdane osude i vlastitog srama.

Na ovoj ćete radionici moći u sigurnom prostoru krenuti u istraživanje vlastitog unutarnjeg života kako bi sebe bolje razumijeli, živjeli svjesnije i kreirali svoj život iz pozitivnih osjećaja i namjere.

 

Informacije i prijave:
Joga centar Mirjana
radak.mirjana@yahoo.com

Tags:
,