PREDAVANJA I RADIONICE

PREDAVANJE I RADIONICA: DISANJE, EMOCIJE I LIČNI RAZVOJ, Novi Sad, 7. i 8.12.2018.

PREDAVANJE I RADIONICA: DISANJE, EMOCIJE I LIČNI RAZVOJ, Novi Sad, 7. i 8.12.2018.

PREDAVANJE I RADIONICA: EMOCIJE I LIČNI RAZVOJ
predavanje – petak, 7.12. u 19 h
radionica – subota, 8.12. od 9 30 do 13 h
Joga centar Mirjana
Novi Sad, Srbija
informaciju o adresi predavanja i radionice po prijavi
Predavač i voditelj: Kruno Šunjić, integrativni terapeut i učitelj u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu i Beogradu

 

Centar za integrativni razvoj Beograd i Joga centar Mirjana organiziraju predavanje i radionicu s temom povezanosti disanja s doživljavanjem emocija i na koji način je oslobađanje daha i protočnosti emocija preduvjet za kvalitetan lični razvoj.

Neugodna, bolna i traumatična iskustva posebno u ranom djetinjstvu, a i kasnije u životu neminovno utječu na naše disanje kroz impulse koje ta iskustva stvaraju u našem nervnom sustavu. Ako ti impulsi i emocije vezane uz iskustvo nisu u tom trenutku ili naknadno do kraja „odrađeni” i ako nije bilo prilike da se sustav vrati u stanje ravnoteže i opuštenosti, oni ostaju zarobljeni i kroz nervni sustav djeluju na mišiće, između ostaloga i na one koji su zaduženi za disanje. Mišići prelaze u stanje kronične napetosti ili pod-energiziranosti i time utječu na to kako dišemo sa svrhom da ne dođemo u kontakt s tim zakočenim impulsima u nervnom sustavu koji nose zastrašujuće ili bolno iskustvo.

Time emocije prelaze u naš nesvjesni, potisnuti dio i manifestiraju se kroz oblik tijela, količinu i raspored energije u našem tijelu i način disanja, no nisu dostupne našem svjesnom umu.

Budući da lični razvoj traži da pristupimo onim dijelovima kojih nismo svjesni, koje ne razumijemo i koji nisu pod našom voljom jedini način da to učinimo je da kroz rad s tijelom i razne načine disanja dopremo do nesvjesnih naboja koji su ostali zarobljeni u nervnom sustavu.

 

Predavanje će biti uvod u radionicu na kojoj ćemo upoznavati načine kako disanje može biti zakočeno i koji su pristupi da oslobodimo disanje i pristupimo potisnutim iskustvima.

Za predavanje i radionicu nije potrebno predznanje.

 

Na predavanju će prisutni moći dobiti informacije o školi Centra za integrativni razvoj u Beogradu.

 

Informacije i prijave:
Joga centar Mirjana
radak.mirjana@yahoo.com

Tags:
,