RADIONICE

PREDAVANJE I RADIONICA: ČEŽNJE I STVARNE POTREBE SRCA, Split, 13. i 22.02.2020.

PREDAVANJE I RADIONICA: ČEŽNJE I STVARNE POTREBE SRCA, Split, 13. i 22.02.2020.

ČEŽNJE I STVARNE POTREBE SRCA  

OTVORENO PREDAVANJE:
Četvrtak, 13.02.2020. u 19 h
Hotel Briig – Bačvice, Prilaz braće Kaliterna 1, Split
Voditeljica: Asja K. Kuzmanić Roje, integrativna, tjelesno orijentirana terapeutkinja

ISKUSTVENA RADIONICA:
Subota, 22.02.2020. Od 10h do 14h,
Integral Centar, Matoševa 31,Split.
Voditeljica: Asja K. Kuzmanić Roje, integrativna, tjelesno orijentirana terapeutkinja

„Osjećaj da smo voljeni i da pripadamo je nezamjenjiva potreba svih nas. Biološki, kognitivno, fizički i duhovno stvoreni smo za ljubav“ – Brene Brown

Ljudska bića imaju prirodnu, urođenu potrebu za vezivanjem, za ljubavlju. Kad smo sretni i zdravi, vezat ćemo se i povezivati jedni s drugima. Ali ako to ne možemo ili ne znamo kako učiniti, vezat ćemo se uz nešto što će nam naizgled pružiti olakšanje i dati površno, kratkoročno zadovoljstvo – partner, hrana, kockanje, pornografija, droge, šoping, tv ili mobiteli – vezat ćemo se i povezivati s nečime, jer nam je to u prirodi.
Koje značenje za vas ima Ljubav? Jeste li ikada osjetili Ljubav? Koliko često/rijetko kažete – volim te? Jesu li te izgovorene riječi usputne ili ih uistinu osjećate i pokazujete konkretnim primjerima? Je li postoji (ne)povjerenje kad čujete te riječi?

U odnosima ili partnerstvu kroz vlastite ovisnosti otkrivate gdje su vaše (dječje) potrebe ostale neostvarene, gdje vam je bol još neiscijeljena. Uzrok takve ovisnosti je konstantan strah od gubitka: partnera, ljubavi i sigurnosti/oslonca. Rezultat je gubitak samopouzdanja, anksioznost/depresija,te još veća ovisnost.

Znate li osjetiti i zatražiti što trebate? Možete li primiti? Je li (ne)svjesno očekujete/tražite ispunjenje vaših potreba od drugih? Možete li ispuniti svoje potrebe, bez da pritom oštetite postojeće odnose?
Kako primate ljubav? Kako je dajete? Kako je blokirate/uskraćujete (sebi i drugima) i zbog čega?
Što je to za čim čeznete, što vam donosi stvarno zadovoljstvo?

Ostaje li pri tom neprimijećeno i neprihvaćeno to što dobijemo? Postoji li zahvalnost u tom primanju ili nije dovoljno, nikad dosta? Gdje je fokus, na onome što dobijete ili dajete?
Vanjski odnosi su refleksija vašeg odnosa s vama samima, vaših nerazriješenih poslova i povreda.

Na predavanju i iskustvenoj radionici istraživat ćemo iluzija srca, vlastiti kapacitet za primanje i davanje, tendencije kroz očekivanja i ovisnosti, ali i zdravoj povezanosti kroz ljubav, bez obzira da li ste u partnerstvu ili ne.

Kroz integrativni terapijski pristup, istraživat ćemo gdje nam je bol još neiscijeljena i zakačena, te kako na zdravi i odgovorni način ispuniti potrebe bez da pritom ne oštetimo naše postojeće odnose.
Na predavanju, a potom i na iskustvenoj radionici ćete priliku istraživati kako poboljšati kvalitetu odnosa prema sebi, u svojoj vezi i odnosima s ljudima, a time i slobodnije i ispunjenije živjeti svoj život.

Umjesto da se još jednu godinu mučite i čekate da se desi čudo (nije mi poznato da se to ikada ikome dogodilo samo od sebe) predlažem da preuzmite inicijativu. Zainteresirajte se za sebe i svoje srce, čežnje i dođite na predavanje i radionicu.

OTVORENO PREDAVANJE:
Četvrtak, 13.02. 2020. u 19 h
Hotel Briig – Bačvice, Prilaz braće Kaliterna 1, Split
Prijava na mail: asja.kuzmanic.roje@gmail.com

ISKUSTVENA RADIONICA:
Subota, 22. 02. 20209. Od 10h do 14h,
Integral Centar, Matoševa 31,Split.
Kotizacija za sudjelovanje: 300 kn
Kontakt: +385 91 898 72 84 (Asja)
Prijava na mail: integralcentar@gmail.com

NAPOMENA:
Na radionicu je potrebno doći u udobnoj odjeći, jer ćemo pokretati i tijelo. Radimo bosi ili u čarapama. Ponesite rokovnik/bilježnicu, te pribor za pisanje i flomastere ili bojice za crtanje.

Dobrodošli!