PREDAVANJE I RADIONICA

PREDAVANJE I ISKUSTVENA RADIONICA: TIJELO PAMTI, RIJEKA, 29.09.2019.

PREDAVANJE I ISKUSTVENA RADIONICA: TIJELO PAMTI, RIJEKA, 29.09.2019.

PREDAVANJE I ISKUSTVENA RADIONICA: TIJELO PAMTI

Datum: 29.09.2019.
Vrijeme: 12:00 do 19:00 sati
Pauza od 15:00-16:00
Mjesto: Hotel Bonavia,Dolac 4, Rijeka
Cijena: 400 kn

Voditelji: Laslo Pinter, Tomislav Senečić, Helena Hajdin, Jane Kramar

Pozivamo vas na cijelodnevni događaj Centra za integrativni razvoj kroz predavanja i iskustvene radionice na temu: Tijelo pamti.

“Bol u tijelu govori ono što riječi ne mogu.”

Sva iskustva koja su proživljena,sve ono što je bilo emocionalno značajno,ostaje zauvijek zapamćeno i pohranjeno u tijelu,u implicitnoj memoriji. Tu se nalaze naše tjelesne senzacije,emocije,impulsi,osjećaji i osjeti.

Naše tijelo pamti i pozitivna i negativna iskustva bez obzira da li se mi toga sjećamo ili ne. Ovisno o tome kakva smo iskustva imali,kakav trag su ostavili na nama odražava se na naš život danas.

Emocije koje su ostale potisnute ostaju zarobljene u tijelu a posljedica toga su fizičke bolesti i poremećaji,naši nesvjesni obrasci i aktualna problematika koja nam se ponavlja bili mi nje svjesni ili ne.

Radit ćemo sa tjelesnom memorijom kroz iskustvene vježbe,istraživat ćemo vlastiti način vezivanja/attachmenta, ulazit ćemo u kontakt sa implicitnim memorijom kroz regresiju i osvještavanjem kako je bilo u ranom periodu.
Kroz prisutnost,podršku i sigurno vodstvo,potaknut ćemo tijelo da propusti zablokirane emocije,kako bi napravili šire i  mirnije mjesto iz kojeg nastaje nova kreacija.

 

1 dio: od 12:00-15:00

Interaktivno predavanje i radionica:

Implicitna memorija te njeni odjeci u tijelu

Vode Helena Hajdin i Jane Kramar,voditeljice centra za integrativni razvoj Rijeka,integrativni tjelesno orijentirani terapeuti
  – od 15 do 16 h PAUZA

2.dio: od 16:00-19:00

Interaktivno predavanje i radionica:

Kako se unutarnji konflikti manifestiraju u tijelu i kako raditi sa njima

Vode Laslo Pintar i Tomislav Senečić, punopravni članovi EABP-a, osnivači i voditelji Centra za integrativni razvoj,integrativni tjelesno orijentirani terapeuti

Dodatne informacije: 091 5894288 Helena Hajdin, 091 9255455 Jane Kramar

Prijave na rijeka@cir.hr