Partnerski odnosi, Laslo Pinter, 29.03.2017.

Partnerski odnosi, Laslo Pinter, 29.03.2017.

PARTNERSKI ODNOSI

predavanje – video

Predavač: Laslo Pinter

Srijeda, 29.3.2017.
od 19 do 20.30 sati
Centar za integrativni razvoj
Gundulićeva 19/1
Zagreb

Osobni osjećaj životnog zadovoljstva usko je povezan s iskustvima koja doživljavamo u zaljubljenosti, ljubavi i seksualnoj intimnosti.
U najboljem slučaju, tijekom odrastanja i obrazovanja mogli smo steći samo jako površno znanje o psihodinamici zaljubljenosti, ljubavi i seksualnosti, kao i o utjecaju ranog djetinjstva i roditeljskog kapaciteta za bliskost na formiranje naše psiho-seksualne inteligencije.
Zbog nerazumjevanja psihodinamike seksualnog nagona, naša kultura ga je obavila osjećajem krivnje i stida. Pretjeranim moraliziranjem i dogmatiziranjem problematike seksualnog užitka stvorila je rascjep između srca i seksualnog nagona.

Taj rascjep i osjećaj stida i krivnje koja iz njega izrasta, koji se eventualno pokuša kompenzirati naglašenom seksualnom ekscentričnošću, uzrok je mnogih problema u međuljudskim odnosima, primjerice poteškoća koje roditelji imaju kada trebaju izgraditi zdravu senzualnu bliskost sa vlastiom djecom, te poteškoća u bliskosti, senzualnosti i tjelesnoj seksualnoj intimnosti u partnerskim odnosima i braku.

Teme predavanja:
– Kako se obrazac vezivanja iz djetinjstva preslikava na vezivanje u partnerskim odnosima
– Koje su sličnosti i koje su razlike između stanja zaljubljenosti, osjećaja ljubavi i seksualne nagonske želje, te šta iz toga možemo naučiti.
– Kako koristiti znanje o načinima vezivanja i seksualnosti kako bi više uživali u partnerstvu
Ako vam ove teme interesiraju pozivam vas na predavanje i veselim se novom druženju s vama!