PREDAVANJA

OTVORENO PREDAVANJE: SPOSOBNOST ZA INTIMNOST U ODNOSIMA, Split, 07.03.2019.

OTVORENO PREDAVANJE: SPOSOBNOST ZA INTIMNOST U ODNOSIMA, Split, 07.03.2019.

OTVORENO PREDAVANJE: SPOSOBNOST ZA INTIMNOST U ODNOSIMA
Četvrtak,  07.03.2019. u  19h
Hotel Park,  Hatzeov Perivoj 3, Split

Voditeljica:  Asja K. Kuzmanić Roje, integrativna, tjelesno orijentirana terapeutkinja

 

Intimni odnosi u sebi sadržavaju naše najdublje potencijale. Često naši voljeni iz nas izvlače ono najbolje ali i najgore, pa ponekad u njima ne pronalazimo samo veliki potencijal, već pronalazimo i onaj za (auto)destrukciju ili destruktivno ponašanje.

Prečesto u odnosima, početna harmonija ljubavi, strasti i seksualnosti se počinje gubiti, rezultirajući gubitkom ljubavi, strasti, manjku ili jednoličnosti seksa, zakočenoj i dosadnoj predvidljivosti, sitnim ili prevelikim prepirkama, udaljavanjima, turobnom suživotu, u konačnici, rastancima.

Često se dogodi da nam partnerove kvalitete, koje su nam na početku bile tako poželjne, postaju iritantnima ili frustrirajućima. Odnos se izvana doima kao uspješan, ali unutra vrije tihim netrpeljivostima i tajnim aferama.

Razlozi za navedeno su u činjenici da odnosi predstavljaju jedan od najvećih izazova za nas. Zašto?

Neki se tope u simbiotskim, ovisničkim odnosima, neki se boje i bore od ulaska u odnos, iz straha za gubitkom slobode.  Kada smo dublje povezani s nekim, često se aktiviraju neriješeni, neosviješteni strahovi, boli i povrede koje datiraju još iz našeg najranijeg djetinjstva. Tada se odnosimo previše defenzivno s voljenima, a u konačnici takav obrambeni stav smrvi životnu snagu veze, ljubav se izgubi u količini neizgovorenog zamjeranja.

Što ako bismo koristili ove mračne periode boli, sukoba, kritike, dosade i neugodnih tišina, razdora kao jezgrovitu priliku za rast, za napredak odnosa ali i nas samih?

Dobra vijest je da se kapacitet za intimnost produbljuje kako se rješavamo neriješenog i neosviještenog balasta. Odnos postane strasniji, intimniji i ispunjeni ljubavlju, što sveukupno dovodi do veće međusobne i individualne ispunjenosti.  Ljubavi i slobodi, kroz povezanost i bliskost, a ne ovisnost , sukob ili trpljenje.

Ulaz na predavanje  je besplatan i  otvoren za sve zainteresirane, ali je potrebna je najava dolaska na mail: asja.kuzmanic.roje@gmail.com  ili  integralcentarr@gmail.com

Dobrodošli!