PREDAVANJE

OTVORENO PREDAVANJE: PREZENTACIJA CENTRA ZA INTEGRATIVNI OSOBNI RAZVOJ I TERAPIJSKI RAD, RIJEKA, 26.10.2019.

OTVORENO PREDAVANJE: PREZENTACIJA CENTRA ZA INTEGRATIVNI OSOBNI RAZVOJ I TERAPIJSKI RAD, RIJEKA, 26.10.2019.

RIJEKA- OTVORENO PREDAVANJE: 
PREZENTACIJA CENTRA ZA INTEGRATIVNI OSOBNI RAZVOJ I TERAPIJSKI RAD, Rijeka, 26.10.2019.
Subota, 26.10.2019. od 18:00-19:30
Hotel Bonavia, Dolac 4, Rijeka
Vode: Helena Hajdin i Jane Kramar, voditeljice Centra za integrativni razvoj Rijeka
Četvorogodišnji program za integrativni osobni razvoj i terapijski rad jest četvorogodišnji program edukacije iz područja integrativne psihologije, tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti.
U Hrvatskoj postoji skoro 20 godina i kao takav  je najstariji organizirani program osobnog razvoja. Centar za integrativni razvoj svojevrsni je inkubator iz kojeg su nastali i drugi programi osobnog razvoja. Danas se smatramo pionirima strukturiranog pristupa osobnom razvoju i kroz naše programe u zadnjih 19 godina prošlo je stotine polaznika. Osim Zagreba imamo centre u Splitu, Rijeci, Beogradu i Budimpešti.
Kroz četvorogodišnji program polaznici se susreću s cjelovitim pregledom vodećih terapijskih pravaca iz teorijske i praktične, to jest iskustvene perspektive. U svome radu Centar je za razliku od formalnog obrazovnog sustava dominantno orijentiran na tehnike učenja koje se temelje na vlastitom iskustvu, pa je stoga i teorijski dio nastave redovno popraćen praktičnim vježbama. Takvom tehnikom učenja Centar pristupa svakom pojedinom polazniku individualno, to jest naglasak edukacije stavljen je na individualnu i osobnu primjenu stečenih znanja. To ujedno znači i da su tehnike učenja uz mentalno, orijentirane i na emocionalno i tjelesno učenje.
Program se dominantno oslanja na tjelesno orijentirani terapijski pristup. Bitno je naglasiti da su osnivači CIR-a Laszlo Pinter i Tomislav Senečić i vodeći učitelji CIR-a jedini u Hrvatskoj akreditirani od EABP- Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju. Naš dugogodišnji kvalitetan rad je prepoznat od ove najcijenjenije asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju i od ove godine ušli smo u službeni proces akreditacije samog programa Centra za integrativni razvoj. To znači da će svi zainteresirani za upis u naš četvorogodišnji program moći nakon završetka aplicirati za europsku licencu za tjelesno orijentiranog psihoterapeuta.
Centar za integrativni razvoj član je i SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Program je namijenjen svim punoljetnim odraslim osobama bez obzira na prethodno obrazovanje koje su predane i zainteresirane za vlastiti osobni razvoj. Ona je program koji nudi pojedincima zainteresiranim za istraživanje samog sebe siguran prostor, stručno vodstvo i podršku za otkrivanje vlastitih dubljih slojeva i obrazaca, približavanje stvarnome sebi, otkrivanje vlastite biti i preuzimanje odgovornosti za vlastiti život i mogućnost njegove kreacije.

Bez obzira upisuju li progam kao oblik stručnog usavršavanja nakon studija iz područja psihologije i duhovnosti ili im je ovo prva edukacja u tom području, polaznici su primarno podržani u primjeni stečenih znanja za vlastiti osobni razvoj.
Na ovoj prezentaciji saznat ćete više o samom programu i njegovoj izvedbi te ćete imati priliku postaviti sva moguća pitanja.
Više informacija o programu na rijeka@cir.hr, ili
091 5894288(Helena), 091 9255455(Jane)
Ulaz je otvoren za sve zainteresirane