PREDAVANJA

OTVORENO PREDAVANJE: PARTNERSKI ODNOSI, Split, 17.10.2018.

OTVORENO PREDAVANJE: PARTNERSKI ODNOSI, Split, 17.10.2018.

OTVORENO PREDAVANJE:
PARTNERSKI ODNOSI
Srijeda, 17. 10. 2018. u 20h
Hotel Park,  (dvorana Grand Park)
Hatzeov Perivoj 3, Split

Voditeljica:  Asja K. Kuzmanić, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi, učiteljica na Centru za integrativni razvoj

 

Nitko od nas nije imao savršeno djetinjstvo niti idealne uvjete u kojima smo odrastali. U djetinjstvu se temeljem doživljenih neugodnih emocionalnih iskustava,  formiraju ponavljajuća uvjerenja, koja stvaraju specifične obrasce i “obrane”  a koja se odnose na nesvjesnu i neosviještenu emocionalnu memoriju nas, kao odraslih osoba.

Svaka obitelj ima svoja (ne)pisana pravila o tome tko i na koji način zavređuje ljubav, a ta pravila nisu uvijek sasvim jasna, lista „uvjeta“ je beskonačna i varira od obitelji do obitelji. Iz pozicije djeteta kroz poštivanje tuđih pravila, odustajali smo od sebe kako bi dobili ljubav. Ako rana iskustva unutar obitelji značajno oštete djetetovu sliku o sebi, umjesto ljubavi osjećat će sram, nevrijednost, unutarnje strahove i sumnje.

Svako partnerstvo (intimno, bračno, ljubavničko, prijateljsko, poslovno) počinje u odnosu sa samim sobom. Da bi  bili s drugima, na zdravi, zreli i odgovorni način, prvo moramo biti u zdravom odnosu sa sobom.

Na predavanju će biti riječ o tome kako su nas iskustva najranijeg djetinjstva oblikovala vezano za bliskost, povezanost i partnerstvo, te o  stilovima emocionalnog vezivanja (obrasci po kojima funkcioniramo u partnerskoj vezi)  koji nastaju u najranijem djetinjstvu na osnovu kvalitete odnosa sa “primarnim  figurama” odnosno našim roditeljima ili skrbnicima, o roditeljskim odnosim koje smo upili kao svoj imiđ o partnerstvu, te kako nas danas oni nesvjesno definiraju u odnosima i vode kroz život.

Predavanje je javno i organizirano u svrhu poboljšanja kvalitete života, kao sastavni dio programa CIR-a Split. U tijeku su upisi nove generacije polaznika škole Centra za integrativni razvoj Split, a koja će biti predstavljena kroz ovo javno predavanje.

Predavanje je uvod za iskustvenu radionicu koja će se održati u subotu 27.10.2018.

Ulaz na predavanje/prezentaciju je otvoren za sve zainteresirane, a zbog ograničenog kapaciteta dvorane, potrebna je najava dolaska na mail na mail:  asja.kuzmanic.roje@gmail.com  ili sms  na 091 898 72 84  (Asja)