PREDAVANJA

OTVORENO PREDAVANJE: KAKO TRAUME IZ RANOG DJETINJSTVA UTJEČU NA NAŠ ŽIVOT, Zagreb, 15.10.2019.

OTVORENO PREDAVANJE: KAKO TRAUME IZ RANOG DJETINJSTVA UTJEČU NA NAŠ ŽIVOT, Zagreb, 15.10.2019.

OTVORENO PREDAVANJE:
KAKO TRAUME IZ RANOG DJETINJSTVA UTJEČU NA NAŠ ŽIVOT
Utorak, 15.10.2019. u 19.00 sati
Prostor Makronove, Ilica 11/1, Zagreb

Predavač: Tomislav Senečić, EABP

Saznanja iz ranog razvojnog perioda donijela su nam mnoge korisne spoznaje u oblasti razvojne psihologije. Danas možemo sa sigurnošću naći poveznicu između uvjeta u našoj najranijoj životnoj dobi i kasnijom formacijom naše osobnosti. Razumijevanje ranih ritmova između nas i okoline unutar prve tri godine te njihova kvaliteta odrediti će kasnije razinu našeg osjećaja okayness-a. Da li se unutar vlastitog bića osjećamo dobro sa sobom ili prevladavaju anksioznost, depresivna stanja i nezadovoljstvo, uvjetovano je događajima i atmosferom pod kojima smo se razvijali.

Na ovom otvorenom predavanju Centra za integrativni razvoj imati ćemo priliku dublje spoznati važnost utjecaja najranijeg razvojnog perioda na naš kasniji život. Poseban osvrt dati ćemo na utjecaj traumatskih iskustava i kako nas to može kasnije odrediti kao odrasle osobe. Spoznaja da ovaj najraniji životni period najsnažnije utječe na naše kasnije funkcioniranje u svijetu, odnosima i sa samim sobom može nam uvelike pomoći u pronalaženju rješenja vezano za naše osjećaje nesigurnosti, bespomoćnosti ili nedovoljnog osjećaja sebe i vlastitog identiteta. Način na koji se vezujemo za ljude ili stvaramo odnose najčešće su refleksija naših iskustava najranijih vezivanja.

Bitno je osvijestiti da rane traume iz našeg djetinjstva snažno utječu na naš život,a da mi toga najčešće nismo svjesni. Kasnije naš cijeli život prolazi u nesvjesnim pokušajima da ispravimo traume iz tog perioda. Na taj način ostajemo zarobljeni u vlastitoj prošlosti kreirajući sebi kontinuiranu patnju.

Na ovom predavanju imati saznati ćete važnost osvještavanja naše najranije povijesti i na koji način možemo sebi pomoći u svrhu iscjeljenja.

Ulaz je otvoren za sve zainteresirane!

 

Tags: