PREDAVANJA

OTVORENO PREDAVANJE: BITI OK ILI KAKO IZGRADITI DOBAR OSJEĆAJ SEBE, Zagreb, 28.01.2020.

OTVORENO PREDAVANJE: BITI OK ILI KAKO IZGRADITI DOBAR OSJEĆAJ SEBE, Zagreb, 28.01.2020.

OTVORENO PREDAVANJE:
BITI OK ILI KAKO IZGRADITI DOBAR OSJEĆAJ SEBE

Utorak, 28.01.2020., u 19 h
Prostor Makronove, Ilica 11/1, Zagreb

Predavač: Tomislav Senečić, EABP
CENTAR ZA INTEGRATIVNI RAZVOJ

Unatoč brojnim definicijama kojima možemo opisati unutarnje emocionalno psihološko stanje u našoj bazi ipak postoje dvije moguće platforme iz kojih pokušavamo izgraditi sebe i dati svom životu smisao, ispunjenje i radost.
Prva moguća platforma je vrlo jednostavna, biti OK.
Tu govorimo da generalno imamo dobru sliku o sebi samome što u daljnjem generira osjećaj vlastite vrijednosti, osjećaj da možemo voljeti i biti voljeni te također da su naše potrebe OK i da imamo pravo na njih.
U tom mjestu imamo osjećaj jasnih granica i nećemo se vjerojatno naći u situaciji da nas netko emocionalno eksploatira ili da na bilo koji način ugrožava naš integritet na svim razinama. Nećemo sigurno biti zapleteni u osjećaj pretjeranog srama i neopravdane krivnje. Život će generalno biti pozitivan pojam u kojemu možemo realizirati većinu svojih potencijala i utkati ih u društvo.

Za razliku od ovog mjesta imamo i platformu, ne biti OK. Ta platforma nosi sa sobom izjavu; „ nešto sa mnom nije u redu“ .

To mjesto opterećeno je osjećajem manje vrijednosti, sramom od onog što stvarno jesam i često nosi duboki osjećaj krivice vezano za vlastite potrebe. To se može prepoznati kao osjećaj neadekvatnosti u odnosu na druge ili društvo u cjelini.
Iz tog mjesta teško je ostvariti zdrave i zadovoljavajuće partnerske odnose. Također naš kreativni potencijal može biti blokiran upravo iz straha i srama od izlaganja i manifestiranja. Život iz ove platforme više izgleda kao patnja i vječita borba da izađemo iz negativnih obrazaca stvorenih ovim uvjerenjem. Nažalost, to je bitka koju najčešće gubimo ukoliko ne razumijemo stvarni uzrok i mehanizam nastajanja ove platforme.
U bilo kojem suvislom nastojanju unaprjeđenja našeg života ili posvećenosti nekom obliku osobnog razvoja jako je bitno detektirati na kojoj platformi od ove dvije stojimo i gdje je stvarno uporište naše psihe.
Na ovome predavanju Centra za integrativni razvoj imati ćete priliku razumjeti kako nastaju ova mjesta i kako se kasnije oko njih formiraju naša daljnja uvjerenja o životu. Također je bitno znati kada se počinju stvarati i što je potrebno kako bi se to izmijenilo.

Utorak, 28.01.2020, u 19 h
Makronova; Ilica 11/1

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane!

Predavač
Tomislav Senečić, EABP

Tags: