NOVOSTI

Online predavanje: Tomislav Senečić – Važnost tijela u psihoterapiji

Online predavanje: Tomislav Senečić – Važnost tijela u psihoterapiji

Tomislav Senečić, EABP
Srijada, 28. travnja 2021.
od 19:00 do 20:15; online

Dragi naši,
Pozivamo vas na drugo predavanje u nizu sa našim suosnivačima CIR-a putem zoom platforme.
Po završetku svakog predavanja imati ćete priliku postaviti pitanja vezana uz temu večeri ili bilo što drugo da vas zanima vezano uz školu Centra za integrativni razvoj.

****VAŽNOST TIJELA U PSIHOTERAPIJI****

Među brojnim legitimnim i priznatim psihoterapijskim pravcima nalazi se tjelesno orijentirana psihoterapija. Radi se o terapijskom pristupu koji osim standardnih psihoterapijskih principa u svojoj metodologiji uključuje rad i pristup kroz tijelo.
Na ovom online predavanju želimo vam predstaviti osnovne principe na kojima se temelji tjelesno orijentirana psihoterapija.
***Sve što psiha ne uspije proraditi tijelo će preuzeti na sebe.***
To je jedna od najpreciznijih definicija psihosomatike.
Od trenutka kada dolazimo na ovaj svijet naše biće izloženo je utjecajima okoline koji imaju veliku ulogu u formiranje naše ličnosti. Mnogi faktori utjeću na ono što ćemo psihološki postati kasnije, ali ono što se malo zna da se naše tijelo također prilagođava uvjetima pod kojima smo se razvijali.
Wilhelm Reich, utemeljitelj tjelesno orijentiranog pristupa, primjetio je da ljudi sa sličnom tjelesnom konstitucijom često prijavljuju iste emocionalne konflikte. U tom procesu otkriveno je da se naše tijelo također organizira na način da izbjegne nelagodu.
Stvara se mišični oklop čija svrha postaje da kontrolira sve neugodne impulse koje ne želimo osjetiti. Stvara se klasičan neurotski konflikt između “opasnih”nagona, osjećaja i kontrole našeg ega i super ega, što kasnije postaje izvorište neuroze.
Na ovom predavanju želimo približiti zainteresiranima vezu između psihe i tijela, objasniti kako naše tijelo također izražava naš karakter, i na koji način ova vrsta terapije može pomoći.
Također namjera nam je upoznati vas sa programom edukacije našeg trening instituta.
Centar za integrativni razvoj jedina je akreditirana škola za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u Hrvatskoj i regiji od EABP-a ( Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju), čijom akreditacijom zadovoljava sve europske i hrvatske psihoterapijske trening standarde.

Tomislav Senečić EABP, ECP tjelesno orijentirani psihoterapeut

****Srijeda 28.04.2021. od 19:00 do 20:15; online
****Prijave su obavezne na cir@cir.hr