PREDAVANJE

Online predavanje: Laslo Pinter – Što je to osobni razvoj?, Utorak, 13. travnja 2021.

Online predavanje: Laslo Pinter – Što je to osobni razvoj?, Utorak, 13. travnja 2021.

Laslo Pinter, EABP

Utorak, 13. travnja 2021.

od 19:00 do 20:15; online

Dragi naši,

Pozivamo vas na ciklus predavanja sa našim suosnivačima CIR-a putem zoom platforme. Po završetku svakog predavanja imati ćete priliku postaviti pitanja vezana uz temu večeri ili bilo što drugo da vas zanima vezano uz školu Centra za integrativni razvoj.

****ŠTO JE TO OSOBNI RAZVOJ?****

U svojoj osnovi, osobni razvoj je naša prirodna psihička tendencija da smo sretni, ispunjeni, da nađemo smisao u našem životu.

Nitko od nas ne želi patiti.

Ta psihološka težnja da nam bude bolje kreće se u dva smjera.

Prvi je vanjski. Želimo uspjeti u životu. Želimo biti uspješni u školi, u poslu, u ljubavnom životu. Želimo biti dobrog zdravlja, osjećati se dobro vlastitom tijelu.

Drugi smjer je unutrašnji. Kada vani ne uspijevamo postići ciljeve za koje smo mislili da će nas učiniti sretnima ili kada postignemo ciljeve ali nas oni ne učine sretnima, tada se okrećemo prema unutra i pitamo se šta je uzrok našeg neuspjeha ili nezadovoljstva.

Kada si postavimo pitanje šta je pošlo krivo, što je stvarno uzrok našeg nezadovoljstva i neuspjeha, tada krećemo u potragu za odgovorom.

Potraga i nalaženje odgovora na ovo pitanje je ono što nazvamo osobnim razvojem ili psihološkim sazrijevanjem.

Na ovom zoom predavanju približit ću vam osnove našeg pristupa osobnom razvoju u CIR-u, te na što biste morali obratiti pažnju kako bi u radu na sebi pristupili na smislen i konstruktivan način.

Laslo Pinter, EABP

****Utorak 13.04.2021. od 19:00 do 20:15; online

****Prijave su obavezne na cir@cir.hr