Mask, Shadow, Essence

Mask, Shadow, Essence

MASK, SHADOW, ESSENCE

lecture – video

Lecturer: Tomislav Senečić
Wednesday, 01.3.2017, at 7 pm
Gundulićeva 19/1, Zagreb, Croatia
(Centre for Integrative Development)

 Mask, Shadow, Essence

Maska Sjena Esencija, Tomislav Senečić, 01.03.2017.

MASKA, SJENA, ESENCIJA

predavanje – video

Predavač: Tomislav Senečić

Srijeda, 01.3.2017., u 19 sati
Gundulićeva 19/1
Zagreb
(prostorije Centra za integrativni razvoj)

Na ovom predavanju imat ćete priliku upoznati vrlo zanimljiv psihodinamički model koji je nastao kao integracija frojdijanskog, Jungijanskog i rajhijanskog psihoanalitičkog pristupa.

U navedenoj temi objasnit ćemo kako nastaje Maska ili Lažno ja kao produkt obrane od boli u djetinjstvu i kako kroz proces potiskivanja gubimo vezu sa vlastitom autentičnošću. Posljedično tome, u procesu potiskivanja osjećaja i neugodnih iskustava kreira se negativni aspekt naše psihe koji nazivamo Sjenom i Nižim Ja.

Na taj način kreiramo unutarnji sukob između dijela nas za koji mislimo da trebamo biti i drugog dijela koji nosi frustraciju zbog igranja uloga i izdaje sebe. Saznat ćete zašto je bitno upoznati našu Sjenu kroz proces osvještavanja našeg nesvjesnog i koji se skriveni potencijal nalazi u tom dijelu naše psihe. Imat ćete priliku saznati kako smo se zbog tog našeg unutarnjeg sukoba odvojili od naše Esencije ili stvarne prirode. Također, objasniti ćemo što je to Esencija i na koji način možemo ponovo ući u kontakt s tim dijelom naše stvarne i slobodne prirode, potpuno neopterećene ulogama i strahovima ega.

Vjerujemo da će vam ovo predavanje biti korisno prvenstveno u upoznavanju s mehanizmom naše vlastite psihe te da ćete dobiti odgovore na neka pitanja vezana za razumijevanje naših unutarnjih procesa.