RADIONICA

ISKUSTVENE RADIONICE: TIJELO I EMOCIJE, RIJEKA, 14.11.2020.

ISKUSTVENE RADIONICE: TIJELO I EMOCIJE, RIJEKA, 14.11.2020.

TIJELO I EMOCIJE

Iskustvene radionice Centra za integrativni razvoj
Datum: 14.11.2020., subota
Vrijeme: od 9:30 do 17:00
Lokacija: CIR Rijeka, Ćićarijska 20

Vodi: Helena Hajdin, EABP, učiteljski tim CIR-a, voditeljica Centra za integrativni razvoj Rijeka

 

Emocije koje nosimo, a posebno one koje ne izražavamo ili kojih nismo svjesni uvelike utječu na naše tijelo, naše zdravlje i našu vitalnost. Načini na koje nosimo sav naš psihički teret određuju koliko energije imamo u svakodnevnim funkcioniranju, kako i koliko se otvaramo u kontaktu sa drugim ljudima u našoj okolini i na kraju krajeva utječu i na našu sliku o samima sebi.

 

Saznajte na koji način nosimo neizražene emocije, kako se branimo od njih i na koje sve načine one utječu na naše zdravlje, vitalnost i bliske odnose.

 

Pozivamo vas na cjelodnevni događaj iskustvenih radionica na temu: Tijelo i emocije.

 

 

 

Datum: 14.11.2020., subota
Vrijeme: od 9:30 do 17:00
Lokacija: CIR Rijeka, Ćićarijska 20
Cijena: 250 kn
Vodi: Helena Hajdin, EABP, učiteljski tim CIR-a, voditeljica Centra za integrativni razvoj Rijeka

 

1.dio: od 9:30 do 12:30

Iskustvena radionica:

Rano djetinjstvo i utjecaj na naše odnose danas 

 

Rani razvoj u djetinjstvu oblikovao je naš sadašnji život i iskustva.

Sva iskustva koja su proživljena,sve ono što je bilo emocionalno značajno,ostaje zauvijek zapamćeno i pohranjeno u tijelu,u implicitnoj memoriji. Tu se nalaze naše tjelesne senzacije,emocije,impulsi,osjećaji i osjeti.

Naše tijelo pamti i pozitivna i negativna iskustva bez obzira da li se mi toga sjećamo ili ne. Ovisno o tome kakva smo iskustva imali,kakav trag su ostavili na nama, odražava se na naš život danas.

Emocije koje su ostale potisnute, ostaju zarobljene u tijelu, a posljedica toga su fizičke bolesti i aktualna problematika u odnosima.

Na radionici ćemo ulaziti u tjelesnu memoriju kroz iskustvene vježbe,istraživat ćemo vlastiti način vezivanja/attachmenta, ulazit ćemo u kontakt sa implicitnim memorijom kroz regresiju i osvještavanjem kako je bilo u ranom periodu.

Zanimljivo je kako te obrasce ponašanja prenosimo/preslikavamo na odnose oko nas,a najbolje ogledalo su nam partnerski odnosi.

I na kraju, dobit ćete “alat”na koji način možete mijenjati obrasce i ulaziti u kontakt/odnos sa više povjerenja,sigurnosti,slobode,spontanosti i radosti.

 

 

– od 12:30-14:00h PAUZA

 

2.dio: od 14:00 do 17:00

Iskustvena radionica:

Vlastita snaga i kreativnost

Na ovoj radionici istraživat ćemo gdje je naš centar,naš stvarni osjećaj osobne moći i onog što zapravo jesmo.

Gdje i kome predajemo moć? Kome smo je predavali u djetinjstvu i kome je dajemo danas? Kako vratiti sebi osobnu moć?

Na ovoj radionici naglasak će biti na disanju,pokretu,ekspresiji i osjećaju kako bi oslobodili tjelesne impulse koje naša podsvjest drži blokiranim.

Potaknut ćemo tijelo da propusti zablokirane emocije,kako bi napravili protok,vratili prirodnu tjelesnu spontanost koja nas vodi do autentičnijih osjećaja,mirnijeg i šireg mjesta iz kojeg nastaje nova kreacija.

Wilhelm Reich,utemeljitelj tjelesnog orijentiranog pristupa u psihoterapiji, je tvrdio da se svatko od nas sastoji od tri sloja: srži,srednjeg sloja i površine. U srži se prema Reichu nalazi “originalni um”kapacitet za ljubav i kreativnost.

Zaronit ćemo u srž,u tijelo i osjetila i dozvolit im da pronađu svoj put iz zatvorenog prostora u vlastitu snagu i kreativnost.

 

Dobrodošli🙂

 

 

Broj polaznika je ograničen pa vas pozivamo da osigurate svoje mjesto na vrijeme!

Prijave su obavezne na rijeka@cir.hr

ili na mob. 091 5894288, Helena

 

U tijeku su upisi u CIR program za osobni razvoj i terapijski rad!!!

Više informacija o programu CIR-a
http://www.cir.hr/program-za-osobni-razvoj/

 

Centar za integrativni razvoj punopravni je član EABP-a – Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske

www.cir.hr