RADIONICE

ISKUSTVENA RADONICA: Užitak, zadovoljstvo i krivnja, Split, 24.11.2018.

ISKUSTVENA RADONICA: Užitak, zadovoljstvo i krivnja, Split, 24.11.2018.

ISKUSTVENA RADONICA:
Užitak, zadovoljstvo i krivnja

subota,  24.11.2018. od  17h do 19h
Integral Centar, Matoševa 31, Split
Voditeljica: Asja K. Kuzmanić, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi, učiteljica na Centru za integrativni razvoj

Ako nemamo užitak u vlastitom tijelu, nećemo ga imati u drugim aspektima života. Što je tijelo slobodnije, protočnije, manje inhibirano, kapacitet za užitak će biti veći. S obzirom na to da užitak želimo pod svaku cijenu, a paralelno smo u unutarnjem sukobu zbog krivnje, životna sila se iskrivljava  te se okrećemo  „zabranjenim užicima“.

U djetinjstvu kroz zabrane okoline na naš užitak i životnost, stvorilo se uvjerenje da je užitak opasan te da bi mogli biti kažnjeni, čime ulazimo u začarani krug. Potiskujući svoju životnost, stvaramo sve veću krivnju, osuđujemo vlastite impulse, postaje nam neugodno od samog sebe. Taj prirodni, zdravi gušt ubijemo, ali potreba za zadovoljstvom ostaje, pa idemo prema sekundarnim užicima koji vode u ovisnost (droga, alkohol, promiskuitet).

Mi uistinu možemo stvoriti ugodan  život, da nam je dobro, jer imamo pravo na sebe i svoj užitak, zadovoljstvo. Trebamo naći zdrav užitak. Vratiti se u naše korijene, te sagledati gdje leže uzroci neugodnih osjećaja,te se s njima upoznati, kako bi ih razriješili i došli do rasterećenja.

Na iskustvenoj radionici možete saznati kako bolna iskustva iz najranijeg djetinjstva blokiraju životnost, užitak i zadovoljstvo zarobljavajući nas u osjećaj krivnje, te što i kako poduzeti s nelagodnim osjećajima koji se podižu. Imat ćete priliku kroz niz iskustvenih vježbi osvijestiti stvarne korijene problema, ograničavajuće obrazace i modele ponašanja koji opterećuju većinu osoba i time vam, posljedično, onemogućavaju kvalitetniji i ispunjeniji život i zadovoljstvo. Cilj ovog tipa rada je naučiti kako zakoračiti u željenom smjeru prema užitku uzi zdravu brigu za sebe i prema drugima, da dođete do zadovoljstva, ispunjenja i mira u sebi.

S obzirom na to da je u tijeku formiranje nove generacije polaznika na edukaciji Centra za integrativni razvoj u Splitu, sada je trenutak za informiranje, interes i prijave !

Broj mjesta je ograničen pa je obavezna prijava za sudjelovanje na mail:  asja.kuzmanic.roje@gmail.com

Kontakt: 091 898 72 84 (Asja)