RADIONICE

ISKUSTVENA RADIONICA: ZALJUBLJENOST, LJUBAV I SEKSUALNOST U PARTNERSKIM ODNOSIMA, Zagreb, 25.5.2019.

ISKUSTVENA RADIONICA: ZALJUBLJENOST, LJUBAV I SEKSUALNOST U PARTNERSKIM ODNOSIMA, Zagreb, 25.5.2019.

RADIONICA: ZALJUBLJENOST, LJUBAV I SEKSUALNOST U PARTNERSKIM ODNOSIMA

Subota, 25.5.2019.
Od 9:30 do 15:00 sati
Gundulićeva 19/1, Zagreb

Voditelj: Laslo Pinter, suosnivač CIR-a, EABP tjelesno orijentirani psihoterapeut

 

– Zaljubljujemo se spontano, bez vlastite svjesne voljne odluke, a isto tako se nakon određenog vremena i odljubljujemo. Zaljubljenost je prekrasan ushit koji nas povremeno i privremeno uzdiže iznad sebičnosti kojoj gravitira naš ljudski ego.

– Ljubav u parnerstvu je bazirana na sigurnosti u kojoj uzajamni osjećaj povjerenja, zadovoljstva i tjelesno-osjećajne bliskosti proizlazi iz doživljaja dobronamjernosti, suosjećanja i brižnosti u odnosu sa osobom za koju smo vezani.

– Istraživanja upućuju, neovisno o našem seksualnom usmjerenju, da je u muškaraca seksualni nagon jednostavniji i usmjereno ide prema svojem zadovoljenju kroz orgazam, dok je kod žena seksualni nagon puno osjetljiviji na uvjete okoline, stresa i osjećajnog konteksta te da je zbog toga po svoj prirodi složeniji u svojim mehanizmima aktivacije i zadovoljenja.

Partnerski odnosi su u isto vrijeme mjesto gdje većina ljudi želi naći najveću životnu sreću, ali često u njima nađu i najveću bol i patnju.

Paradoksalnu izmjenu sreće i nesreće koji partnerski odnosi donose u životu možemo bolje razumjeti ako preciznije sagledamo koje sve psihološke i biološke sile sudjeluju u njima.

Nova neuroznanstvena istraživanja potvrđuju staru istinu da u partnerskim odnosima i ljubavi sudjeluje nekoliko psihičkih sila koje mogu harmonizirati partnerske odnose ako se s njima konstruktivno postupa. Tri su glavne psihičke sile koje neuroznanost može pratiti i na razini hormona i neurotransmitera u tijelu i mozgu: zaljubljivanje vezano za dopamin, osjećajno vezivanje koje je povezao s oksitocinom i seksualni nagon vezan za testosteron.

Radionica je iskustvenog karaktera i sve ideje koje spominjemo istražit ćemo u vježbama. Vježbe, kao i cijela radionica, ne zahtijevaju tjelesno izlaganje i obavljat će se u udobnoj odjeći koja omogućuje spontano kretanje i vježbanje.

Teme radionice:

1) Na radionici možete istražiti vlastite osjećajne reakcije povezane sa zaljubljivanjem, ljubavlju i seksualnim nagonom.

2) Moći ćete osvijestiti snažan utjecaj spomenutih psihoseksualnih sila na vaš osobni identitet te na sklad i nesklad u partnerskim odnosima.

3) Također ćete moći vježbati kako uskladiti ove tri psihoseksualne sile u partnerskom odnosu.

 

Cijena radionice je 350 kn.

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail cir@cir.hr ili na mob 098 288 752 (Svjetlana)

Radionici prethodi predavanje:  Zaljubljenost, ljubav i seksualnost u partnerskim odnosima, srijeda, 15.5.2019. u 19.00 sati

 

Tags: