RADIONICE

ISKUSTVENA RADIONICA: ZALJUBLJENOST, LJUBAV I SEKSUALNOST U PARTNERSKIM ODNOSIMA, Zagreb, 07.03.2020.

ISKUSTVENA RADIONICA: ZALJUBLJENOST, LJUBAV I SEKSUALNOST U PARTNERSKIM ODNOSIMA, Zagreb, 07.03.2020.

ISKUSTVENA RADIONICA:
ZALJUBLJENOST, LJUBAV I SEKSUALNOST U PARTNERSKIM ODNOSIMA

Subota, 07.03.2020.,
od 9:30 do 15:00 sati

Centar za integrativni razvoj, Gundulićeva 19/1
Zagreb

Vodi: Laslo Pinter, EABP

Zaljubljenost, ljubav i seksualnost u partnerskim odnosima

Zaljubljujemo se spontano, bez vlastite svjesne voljne odluke, a isto tako se nakon određenog vremena i odljubljujemo.
Ljubav u parnerstvu je bazirana na sigurnosti, dobronamjernosti, uzajamnom osjećaju povjerenja i tjelesno-osjećajnoj bliskosti.
Seksualni nagon nas u svojoj sirovoj pojavnosti nagoni da ga sebično zadovoljimo.

Vječito pitanje koje život pred nas postavlja je kako u partnerskim odnosima uskladiti ove tri povremeno neusklađene životne sile?

Partnerski odnosi su u isto vrijeme mjesto gdje većina ljudi želi naći najveću životnu sreću, ali često u njima nađu i najveću bol i patnju.

Paradoksalnu izmjenu sreće i nesreće koji partnerski odnosi donose u životu možemo bolje razumjeti ako preciznije sagledamo koje sve psihološke i biološke sile sudjeluju u njima.

Nova neuroznanstvena istraživanja potvrđuju staru istinu da u partnerskim odnosima i ljubavi sudjeluje nekoliko psihičkih sila koje mogu harmonizirati partnerske odnose ako se s njima konstruktivno postupa.
Tri su glavne psihičke sile koje neuroznanost može pratiti i na razini hormona i neurotransmitera u tijelu i mozgu: zaljubljivanje vezano za dopamin, osjećajno vezivanje koje je povezao s oksitocinom i seksualni nagon vezan za testosteron.

Ova radionica Centra za integrativni razvoj je iskustvenog karaktera i sve ideje koje spominjemo istražit ćemo u vježbama. Vježbe, kao i cijela radionica, ne zahtijevaju tjelesno izlaganje i obavljat će se u udobnoj odjeći koja omogućuje spontano kretanje i vježbanje.

Teme radionice:
1) Na radionici možete istražiti vlastite osjećajne reakcije povezane sa zaljubljivanjem, ljubavlju i seksualnim nagonom.
2) Moći ćete osvijestiti snažan utjecaj spomenutih psihoseksualnih sila na vaš osobni identitet te na sklad i nesklad u partnerskim odnosima.
3) Također ćete moći vježbati kako uskladiti ove tri psihoseksualne sile u partnerskom odnosu.

Voditelj: Laszlo Pinter, suosnivač CIR-a, EABP tjelesno orijentirani psihoterapeut

Mjesto i vrijeme:
subota, 07.03.2020.,
od 9:30 do 15:00 sati
Gundulićeva 19/1, Zagreb

Cijena 350 kn

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail cir@cir.hr

Radionici prethodi predavanje: ZALJUBLJENOST, LJUBAV I SEKSUALNOST U PARTNERSKIM ODNOSIMA 12.02.2020 od 19:00 sati u Ilici 11/1, Makronova

Tags: