Kontaktirajte nas

EDUKACIJA

UPIŠI SE U ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM

OSOBNI RAZVOJ
TERAPIJSKI RAD
TERAPEUTSKI TRENING
KAKO POSTATI TERAPEUT?

KALENDAR
UČITELJSKI TIM
NAŠI TERAPEUTI
CIR PRAKTIČARI

ISKUSTVENA RADIONICA U SARAJEVU – NAČINI VEZIVANJA U PARTNERSKIM ODNOSIMA, 16.02.2024.

ISKUSTVENA RADIONICA U SARAJEVU – NAČINI VEZIVANJA U PARTNERSKIM ODNOSIMA, 16.02.2024.

 

NAČINI VEZIVANJA U PARTNERSKIM ODNOSIMA – iskustvena radionica iz integrativne tjelesno-orijentirane psihoterapije

  • 16.2.2024. petak, 17:30-21:30
  • adresa: Marka Marulića 2, Sarajevo, Unipromet d.o.o. – Podružnica “MOVEba”
  • Vodi: Marica Grgurinović (Centar za integrativni razvoj Sarajevo, EABP, HKPT)
  • Kotizacija: 40 eura *broj mjesta je ograničen
  • Prijave: sarajevo@cir.hr; +38762212736

Sudjelovanjem na radionici imate priliku vidjeti, iskusiti i upoznati neke od modaliteta rada CIR-a koje nam pomažu da se povežemo s tijelom kroz implicitnu memoriju, senzacije, impulse, nagone i potrebe. Ukoliko se razmišljate upisati školu CIR-a u Sarajevu s idućom generacijom, ovo može biti dobra prilika da iskusite kako u praksi radimo s tijelom.

Cilj ovih iskustvenih radionica je otvaranje prostora ljudima da bolje osjete, prihvate i izraze svoje autentične osjećaje. S pažnjom na psihodinamiku i karakternu strukturu, naglasak je na jedinstvenosti pojedinca i njegovoj urođenoj sposobnosti za samoiscjeljenje, rast i širenje svijesti.

Sudjelovanje na radionici se boduje za EABP i CIR:

CIR – 1 psihoterapijski sat iz grupnog rada; EABP – 2 psihoterapijska sata iz grupnog rada

Ova radionica Centra za integrativni razvoj ujedno je i prezentacija modaliteta tjelesno orijentirane psihoterapije i namijenjena je svim zainteresiranima koji žele iskusiti tjelesno terapijski pristup.

Kako?

➡️ NAŠ NE/SIGURAN NAČIN VEZIVANJA UTJEČE NA PARTNERSKI ODNOS I LJUBAV

Onog trenutka kad dolazimo na ovaj svijet imamo potrebu da se za nekog vežemo. Osnovni preduvjet da se razvijemo u zadovoljnu i ispunjenu osobu je kvalitetan kontakt s primarnim roditeljem. U tom odnosu stapanja između majke i djeteta aktivira se niz različitih procesa, ritmova, baza i fundament je naše psihologije. Upravo o vezi majke i djeteta ovisi kako će se formirati naša baza, kako će ta veza aktivirati sve naše dobre predispozicije, koje se kasnije mogu formirati u neke naše kvalitete.

Ukoliko nešto izostane, ili nešto nije bilo dovoljno dobro, to će se manifestirati kao nekakva problematika kasnije u životu i mi ćemo to na neki način tražiti da se dovrši kod druge osobe. U partnerskim odnosima ćemo nesvjesno tražiti onakav odnos, vezivanje koje nam je poznato, bolno, ali poznato. Znači, ako nismo dobili dovoljno ljubavi ili dovoljno topline, to ćemo tražiti od svijeta i od naših partnera. U odrasloj dobi često pretjerano pokazujemo emocije i ulazimo u love-hate odnose. Trebam te/daj mi (znam da imaš), volim te (jer mi daješ), mrzim te (jer mi ne daješ dovoljno). Trebam te, ali te mrzim zato što te trebam. Zbog vlastitog osjećaja neispunjenosti, čak i da se partner stvarno beskonačno potrudi, nikada nije dovoljno. Nikad nismo zadovoljni, stalno tražimo nešto, uvijek nađemo grešku. Ili ne mogu prekinuti odnos i reći „tu mi nije dobro, idem”, niti mogu primiti. Ili mi jednostavno sva ta priča oko emocija i potreba izaziva odbojnost, tuđa potrebitost i taj osjećaj da sve što dajem, drugoj strani nikad nije dovoljno – čini da se jednostavno maknem, odem. Ili su mi partnerski odnosi jako kaotični, nikad nema mira u njima….

Kod nesigurnog vezivanja potrebe nikad nisu bile zadovoljene. Osvijestiti svoje potrebe je ključno mjesto vezivanja. Koja je moja stvarna potreba? Što želim u svom srcu? Da bismo došli do potrebe, moramo proći kroz bol nezadovoljene potrebe.

Na radionici s tjelesno-orijentiranim pristupom kroz iskustvene vježbe imat ćemo priliku istraživati kako su rani razvoj i iskustva iz djetinjstva oblikovali naše kasnije međuljudske odnose. Zašto i kako izabiremo partnere? Zašto privlačimo bolne partnerske odnose? Zašto ostajemo u odnosu koji nije dobar za nas? Gdje se ne razumijemo i ne čujemo? Zašto dolazi do krize u odnosima? Zašto je prekid tako težak? Kako načini vezivanja utječu na naš partnerski odnos?

Radionica je otvorena za sve odrasle bez obzira na trenutačni status u partnerskim odnosima.

Marica Grgurinović radi kao tjelesno-orijentirana psihoterapeutkinja te kazališna redateljica i dramska pedagoginja preko 20 godina. Predavač je i terapeut u Centru za integrativni razvoj Split i Sarajevo, a kao predaje i predmete iz područja scenske umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Splitu. Danas kaže da su umjetnost i terapija dvije noge kojima hoda po svijetu, i to je ono što s radošću, poniznošću i dubokom zahvalnošću nudi svakoj Duši koja se otvori na putu, u individualnom radu, na terapijama, radionicama, predavanjima, usputnim susretima.

U svoj rad koristi znanja i višegodišnje iskustvo rada s ljudima spajajući umjetnost iz koje dolazi (kazalište, lutkarstvo, ples, glazba, film) te tjelesni izričaj i psihoterapiju.

Članica je Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju (EABP), Hrvatske komore psihoterapeuta (HKPT) i učiteljica u Centru za integrativni razvoj Sarajevo.

Više o voditeljici i ostalim programima na FB profilu BESA Art & Heal, www.besa.hr te https://www.cir.hr/cir-sarajevo/

Na kraju ove radionice imat ćete priliku, vrijeme i prostor za sva vaša pitanja i nedoumice vezane za teme koje smo obrađivali te za upis na edukaciju nove generacije 2024/25 u Sarajevu.

Zanima te događaj, ali ne možeš ovaj put doći jer već imaš druge planove? Prijavi se na linku i dobit ćeš obavijest o idućoj radionici (i svakako provjeri spam 🙂 )

http://eepurl.com/iljwu9