RADIONICA

ISKUSTVENA RADIONICA: Tijelo u psihoterapiji i što nam srce govori, RIJEKA, 27.5.2021.

ISKUSTVENA RADIONICA: Tijelo u psihoterapiji i što nam srce govori, RIJEKA, 27.5.2021.

CENTAR ZA INTEGRATIVNI RAZVOJ RIJEKA
vas poziva 27.5.2021.  na iskustvenu radionicu

Tijelo u psihoterapiji i što nam srce govori
Voditelj: Tomislav Senečić, ECP, EABP psihoterapeut

🔹Od pradavnih vremena srce je moćan simbol ljudskog izražavanja. Kao takvo simbolizira emocionalni i duhovni aspekt života. Samim time što srce svojim ritmičkim pulsiranjem prenosi krv cijelim tijelom jasno manifestira životnu silu u nama.. Postoje mnoga istraživanja koja jasno utvrđuju vezu između zdravlja našeg tijela i emocija. Možemo sa sigurnošću reći kako nas pozitivne emocije kao ljubav, radost i stanje užitka otvaraju i djeluju blagotvorno, a kako negativne emocije i emocionalni stres mogu oštetiti naše srce.

🔹Ljubav je prirodno stanje našeg bića. Osim što nam na emocionalnoj razini stvara osjećaj ugode i ispunjenosti na emocionalnoj i energetskoj razini daje nam osjećaj protočnosti i lakoće. Pretpostavka  je da je osoba koja je otvorena i protočna te se ne boji pustiti u ljubav emocionalno zdrava i ima puno manje predispozicije za srčano oboljenje.

🔹Najnovija istraživanja pokazuju veliki značaj srca kao centra naše intuicije, te da kao takvo upravlja svim ostalim organima i tjelesno emocionalnim sustavima.

🔹Nažalost većina ljudi je doživjela neku vrstu boli i razočaranja već u ranom djetinjstvu. Potreba za ljubavlju nije bila susretnuta na zadovoljavajući način. Mogli smo doživjeti izdaju ili odbačenost. Posljedično tome počinjemo zatvarati naše srce. Prestajemo vjerovati u ljubav, osjećamo se izdani i postajemo nepovjerljivi, ogorčeni i zatvoreni. Umjesto ljubavi počinjemo osjećati mržnju i strah od kontakta. Tu zaustavljamo našu prirodnu protočnost, stvaramo emocionalni blok na razini srca. Mišići tijela postaju kruti i preuzimaju funkciju oklopa. Postajemo beživotni i otupjeli na razini srca. Ljubav je i dalje u srcu, ali više se ne može probiti kroz tjelesni oklop koji smo izgradili. Od velike količine zadržane energije naše srce počinje patiti emocionalno i fizički.

🔹Na ovoj radionici Centra za integrativni razvoj imat ćemo priliku istražiti koja je priča našeg srca, kao i koja je karakteristika našeg stvorenog bloka. Koliko imamo zadržane boli i ljutnje u našem srcu i kako to utječe na kvalitetu našeg života? Metodom tjelesno-orijentirane integrativne terapije radit ćemo na otvaranju srčanog bloka kako bi opet pokrenuli energiju iz srca, protekli i više se otvorili za ljubav i život.

🔹Pozivamo vas na ovo uzbudljivo i nadasve korisno iskustvo samospoznaje kako bi se dublje povezali sa sobom i osjetili koja je priča vašeg srca.

Dobrodošli!  🙂

➡️Datum: 27.5.

➡️Vrijeme: 18:00 – 20:30

➡️Cijena: 250 kn

➡️Lokacija: Ćićarijska 20 (Češki dom)

➡️Voditelj: Tomislav Senečić,ECP, EABP psihoterapeut

Prijave su obavezne na

rijeka@cir.hr ili 091 589 4288 (Helena)

Centar za integrativni razvoj punopravni je član EABP-a – Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske i priznati europski trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju

www.cir.hr