RADIONICE

ISKUSTVENA RADIONICA: ŠTO NAM SRCE GOVORI, Zagreb, 27.10.2018.

ISKUSTVENA RADIONICA: ŠTO NAM SRCE GOVORI, Zagreb, 27.10.2018.

ISKUSTVENA RADIONICA „ŠTO NAM SRCE GOVORI“

Subota, 27.10.2018.
od 10.00 do 16.30
Centar za integrativni razvoj, Gundulićeva 19/1
Zagreb

Voditelj: Tomislav Senečić

 

Od pradavnih vremena srce je moćan simbol ljudskog izražavanja. Kao takvo simbolizira emocionalni i duhovni aspekt života. Samim time što srce svojim ritmičkim pulsiranjem prenosi krv cijelim tijelom jasno manifestira životnu silu u nama.. Postoje mnoga istraživanja koja jasno utvrđuju vezu između zdravlja našeg tijela i emocija. Možemo sa sigurnošću reći kako nas pozitivne emocije kao ljubav, radost i stanje užitka otvaraju i djeluju blagotvorno, a kako negativne emocije i emocionalni stres mogu oštetiti naše srce.

Ljubav je prirodno stanje našeg bića. Osim što nam na emocionalnoj razini stvara osjećaj ugode i ispunjenosti na emocionalnoj i energetskoj razini daje nam osjećaj protočnosti i lakoće. Pretpostavka  je da je osoba koja je otvorena i protočna te se ne boji pustiti u ljubav emocionalno zdrava i ima puno manje predispozicije za srčano oboljenje.

Najnovija istraživanja pokazuju veliki značaj srca kao centra naše intuicije, te da kao takvo upravlja svim ostalim organima i tjelesno emocionalnim sustavima.

Nažalost većina ljudi je doživjela neku vrstu boli i razočaranja već u ranom djetinjstvu. Potreba za ljubavlju nije bila susretnuta na zadovoljavajući način. Mogli smo doživjeti izdaju ili odbačenost. Posljedično tome počinjemo zatvarati naše srce. Prestajemo vjerovati u ljubav, osjećamo se izdani i postajemo nepovjerljivi, ogorčeni i zatvoreni. Umjesto ljubavi počinjemo osjećati mržnju i strah od kontakta. Tu zaustavljamo našu prirodnu protočnost, stvaramo emocionalni blok na razini srca. Mišići tijela postaju kruti i preuzimaju funkciju oklopa. Postajemo beživotni i otupjeli na razini srca. Ljubav je i dalje u srcu, ali više se ne može probiti kroz tjelesni oklop koji smo izgradili. Od velike količine zadržane energije naše srce počinje patiti emocionalno i fizički.

Na ovoj radionici Centra za integrativni razvoj imat ćemo priliku istražiti koja je priča našeg srca, kao i koja je karakteristika našeg stvorenog bloka. Koliko imamo zadržane boli i ljutnje u našem srcu i kako to utječe na kvalitetu našeg života? Metodom tjelesno-orijentirane integrativne terapije radit ćemo na otvaranju srčanog bloka kako bi opet pokrenuli energiju iz srca, protekli i više se otvorili za ljubav i život.

Pozivamo vas na ovo uzbudljivo i nadasve korisno iskustvo samospoznaje kako bi se dublje povezali sa sobom i osjetili koja je priča vašeg srca.

 

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail cir@cir.hr ili na mob 098 288 752 (Svjetlana)

Tags: