RADIONICE

ISKUSTVENA RADIONICA: SPOSOBNOST ZA INTIMNOST U ODNOSIMA, Split, 9.3.2019.

ISKUSTVENA RADIONICA: SPOSOBNOST ZA INTIMNOST U ODNOSIMA, Split, 9.3.2019.

ISKUSTVENA RADIONICA: SPOSOBNOST ZA INTIMNOST U ODNOSIMA
Subota, 9.3.2019.
od 10h do 14h sati
Integral Centar,  Matoševa 31, Split

Voditeljica:  Asja K. Kuzmanić Roje, integrativna, tjelesno orijentirana terapeutkinja

 

Kako možemo osjetiti zadovoljstvo sa sobom i u odnosima?
Kako možemo pronaći izlazak iz začaranog kruga čežnje-idealizacije- razočaranja?
Što je stvarni korijen problema u ljubavnim odnosima?

 

Način na koji se odnosimo prema sebi, svom partneru ili djetetu (u dobru i zlu) pokazatelj je našeg osobnog kapaciteta zrelosti i sposobnosti za intimnost i bliskost, povjerenja i povezanosti uz osjećaj slobode davanja i primanja.

Kako reagiramo na svoje voljene, kada su uznemireni, nesigurni tužni ili ljuti, potrebiti, često je znak kvalitete sposobnosti za intimnost i bliskost, povezanost.

Neki se tope u simbiotskim, ovisničkim odnosima, neki se boje i bore od ulaska u odnos, iz straha za gubitkom slobode.  Kada smo dublje povezani s nekim, često se aktiviraju neriješeni, neosviješteni strahovi, boli i povrede koje datiraju još iz našeg najranijeg djetinjstva. Tada se odnosimo previše defenzivno s voljenima, a u konačnici takav obrambeni stav smrvi životnu snagu veze, ljubav se izgubi u količini neizgovorenog zamjeranja.

Odazivanje na nevolju, nesigurnost i strah, sram voljenih – utire put do produbljivanja ili udaljavanja u odnosu.

Što ako bismo koristili mračne periode boli, sukoba, kritike, dosade i neugodnih tišina, razdora kao jezgrovitu priliku za rast, za napredak odnosa ali i nas samih?

Iskustvena radionica predstavlja priliku da saznate više o sebi i voljenima, zašto se ponašamo nerazumno i djetinjasto u određenim okolnostima, te kako prekinuti taj krug nezadovoljstva.

Istraživat ćemo mjesta gdje su se pojavili zidovi između unutar nas samih, posljedično i u odnosu, kao i prostor simbioze i stapanja u ovisničkim odnosima,  te zdravu potrebu za sobodom i separacijom.

Osvještavat ćemo mjesta na kojima se susrećemo, mjesta slobodne ljubavi, te kako pružiti neinvazivnu i nesebičnu podršku sebi i voljenima.

Dobra vijest je da se kapacitet za intimnost produbljuje kako se rješavamo neriješenog i neosviještenog balasta.  Odnos postane strasniji, intimniji i ispunjeni ljubavlju, što sveukupno dovodi do veće međusobne i individualne ispunjenosti.  Ljubavi i slobodi, kroz povezanost i bliskost, a ne ovisnost i sukob ili trpljenje.

 

Broj mjesta je ograničen pa je obavezna prijava za sudjelovanje na mail :  asja.kuzmanic.roje@gmail.com ili  integralcentarr@gmail.com

Kotizacija sa sudjelovanje: 300kn

Kontakt: 091 898 72 84 (Asja)
Dobrodošli!