RADIONICE

ISKUSTVENA RADIONICA: POVEZANOST I ULOGA TIJELA, SRCA I UMA U TERAPIJI, Split, 14.09.2019.

ISKUSTVENA RADIONICA: POVEZANOST I ULOGA TIJELA, SRCA I UMA U TERAPIJI, Split, 14.09.2019.

ISKUSTVENA  RADIONICA:
POVEZANOST I ULOGA TIJELA, SRCA I UMA U TERAPIJI

Subota, 14.09.2019. Od 10h do 14h,
Integral Centar, Matoševa 31, Split

Voditeljica:  Asja K. Kuzmanić Roje, integrativna, tjelesno orijentirana terapeutkinja

Nitko od nas nije imao savršeno djetinjstvo niti idealne uvjete u kojima smo odrastali. U djetinjstvu se, temeljem doživljenih neugodnih emocionalnih iskustava, formiraju osjećaji (ponavljajuća uvjerenja), koji stvaraju specifične obrasce i “obrane”, mišićne napetosti i / ili slabosti fizičkog tijela – a koji se odnose na nesvjesnu i neosvještenu emocionalnu memoriju nas, kao odraslih osoba.

Naše tijelo se štitilo od različitih tipova boli koju smo doživjeli, na specifičan način – ovisno o razvojnom periodu u kojem smo doživjeli bol. Kroz uvid vlastitu psihodinamiku dolazimo do razumijevanja na koji način to utječe na naš sadašnji pristup životu, poslu, ljudima i drugim izazovima svakodnevnog življenja.

Funkcija ekspresivnih i mirkoekspresivnih pokreta lica i tijela su –  prvo sredstvo komunikacije između majke i djeteta. U odrasloj dobi, ekspresivni pokreti daju živost i energiju izgovorenom sadržaju/riječima.  Govor tijela , pokret i disanje  – otkrivaju misli i namjere mnogo istinskije nego što to čine riječi, kojima možemo zamaskirati stanja u kojima se nalazimo.  Naše emocije su tjelesne, doživljavamo ih i obrađujemo ih u našim tijelima, limbičkim sustavom. Zato su djelovanje i emocije tako usko povezani. Obzirom daa doživljavamo svoje emocije unutar tijela, osjećaji su često popraćeni potrebom za djelovanjem.

Slobodnim  izražavanje emocija pojačava se i oslobađa se protok emocija, čime osjećaj nelagode, neugode, napetosti, straha, srama krivnje (pr)opuštamo iz tijela, te dolazimo do većeg mira i zadovoljstva sa sobom.

Integrativna terapija može pomoći svakoj osobi koja je istinski  zainteresirana pomoći  samoj sebi da se bolje osjeća, što uključuje iscjeljivanje  psiholoških povreda te izlazak iz tzv. Regresiranih nezrelih dječjih emocija. Šire gledano, pomaže svakoj osobi koja želi dublje upoznati samu sebe, osjetiti se i osposobiti za još više užitka i osjećaja smisla u svome životu.

Na predavanju slušat  ćete:
* Na koji su način emocije pohranjene u tijelu?
*  Kako možemo pokretanjem tijela pokrenuti i otpustiti emocije?
*  Što je tjelesna svijest, što je tjelesna memorija?
*  Što znači “držati” emociju, a što “prazniti” i kada nam je što potrebno?
*  Koja je stvarna vrijednost Cir metode kroz  ekspresivno-iskustveni pristup u terapijskom procesu?
*  Kako graditi ZRELOST tj kapacitet i odgovornost za vlastite emocije, te kako ih koristiti kao resurse/saveznike u kreiranju svjesnog življenja

Emocionalnim zatvaranjem  zbog straha da će cijena biti previsoka, udaljit ćemo se upravo od onoga što našem životu daje svrhu i smisao. Potrebni su nam predanost sebi, hrabrost i odvažnost  za koračanje da bismo naučili i otpustili nešto iz svoje prošlosti, jer tako prestajemo lutati po njoj, te počinjemo istinski živjeti.

Ako želite saznati više o tome KAKO se suočiti s osjećajima, mislima, sputavajućim obrascima i okrenuti stvari za svoje najviše dobro, dođite na predavanje i iskustvenu radionicu te saznajte kako upoznati, prihvatiti i otpustiti emocije koje vas sputavaju.

Centar za integrativni razvoj (CIR) je prva škola u Hrvatskoj i u ovome dijelu Europe, a koja se bavi područjem osobnog razvoja kroz  četverogodišnji program integrativne – tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti . CIR razvoj punopravni je član EABP-a – Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Sretna sam što ovu metodu koju zastupam, a koja je meni osobno pomogla da dođem u kontakt sa sobom i živim ispunjeniji život i u koju duboko vjerujem, mogu danas dijeliti s vama, kroz individualni pristup,  na predavanjima, radionicama  i kroz program 4-godišnje  edukacije, za koji su krenule prijave.  Na predavanju ili porukom,  javite se za detaljnije informacije o upisu, u četverogodišnji Program za osobni razvoj i terapijski rad – u koliko vas interesira.

Ulaz na PREDAVANJE  je otvoren za sve zainteresirane, uz  NAJAVU DOLASKA na mail:

mail: asja.kuzmanic.roje@gmail.com  ili integralcentar@gmail.com

 

ISKUSTVENA RADIONICA :
Subota:  14.09.2019. Od 10h do14h,
Integral Centar, Matoševa 31, Split
Voditeljica: Asja K. Kuzmanić Roje, integrativna, tjelesno orijentirana terapeutkinja
Kotizacija: 300 kn

+385 91 898 72 84

Veselim vam se, dobrodošli!