RADIONICE

ISKUSTVENA RADIONICA: EMOCIONALNA REGRESIJA, Zagreb, 23.2.2019.

ISKUSTVENA RADIONICA: EMOCIONALNA REGRESIJA, Zagreb, 23.2.2019.

ISKUSTVENA RADIONICA: EMOCIONALNA REGRESIJA
Nedjelja, 23.2.2019.
od 9:30 do 16:30 sati
Gundulićeva 19/1, Zagreb

Voditelj: Tomislav Senečić, EABP

 

CENTAR ZA INTEGRATIVNI RAZVOJ

Vas poziva na jednodnevnu radionicu

EMOCIONALNA REGRESIJA
I kako započeti proces emocionalnog sazrijevanja

Sigurno ste barem jednom u životu doživjeli da vam je bilo rečeno da se ponašate nezrelo poput djeteta ili da ste sami osjetili da je vaša emocionalna  reakcija adekvatnija dječjem nego odraslom ja. Kada u specifičnim životnim situacijama aktivirani određenim okidačima izgubimo perspektivu odraslog i reagiramo preplavljeni neželjenim osjećajima tada se najvjerovatnije nalazimo u emocionalnoj regresiji. To mogu biti osjećaji neizmjerne tuge, ogromnog straha ili silnog bijesa koji nas doslovno mogu preplaviti do te mjere da izgubimo perspektivu realnosti. Najčešće takve naše reakcije nisu u skladu sa stvarnošću, već je naš subjektivni doživljaj puno intenzivniji od realne vanjske situacije.

U našoj psihološkoj zadanosti postoji jasna mapa i definiran razvojni put. Sadrži brojne faze i podfaze koje kao bića moramo proći od prvih dana naših života pa do pune zrelosti. Na tom putu jako su bitni uvjeti pod kojima ta naša zadanost ostvaruje svoju punu kvalitetu. Ukoliko neki od uvjeta nisu bili dovoljno dobri(roditeljsko strpljenje i podrška) mi zapinjemo emocionalno na toj razini. To nazivamo nedovršenim mjestima i to postaju naše slabe točke na emocionalnoj razini. Ostale ego funkcije se počinju razvijati u svrhu kompenzacije i prikrivanja tih slabih mjesta. U stresnim situacijama ili određenim odnosima bivamo aktivirani i propadamo u ta nedovršena mjesta i emocionalno regresiramo u dijete.

Na ovoj radionici imati ćete priliku naučiti detektirati kada reagiramo iz dječjeg nezrelog te koji su to naši specifični okidači koji nas regresiraju u to neugodno mjesto. Također ćemo učiti na koji način započeti proces emocionalnog sazrijevanja te što to znači biti u emocionalnom odraslom. Ova specifična tema u sebi nosi samu suštinu psihodinamike i odlična je prilika za otkrivanje naše psihološko-emocionalne mape.

Cijena radionice je 350kn.

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail cir@cir.hr ili na mob 098 288 752 (Svjetlana)

 

 

Tags: