RADIONICE

ISKUSTVENA RADIONICA: BITI OK ILI KAKO IZGRADITI DOBAR OSJEĆAJ SEBE, Zagreb, 23.02.2020.

ISKUSTVENA RADIONICA: BITI OK ILI KAKO IZGRADITI DOBAR OSJEĆAJ SEBE, Zagreb, 23.02.2020.

ISKUSTVENA RADIONICA: BITI OK ILI KAKO IZGRADITI DOBAR OSJEĆAJ SEBE
Nedjelja, 23.02.2020.,
od 10.00 do 17.00 sati
Centar za integrativni razvoj, Gundulićeva 19/1
Zagreb

Vodi: Tomislav Senečić, EABP

 

 

CENTAR ZA INTEGRATIVNI RAZVOJ
Vas poziva na jednodnevnu radionicu BITI OK ILI KAKO IZGRADITI DOBAR OSJEĆAJ SEBE

Unatoč brojnim definicijama kojima možemo opisati unutarnje emocionalno psihološko stanje u našoj bazi ipak postoje dvije moguće platforme iz kojih pokušavamo izgraditi sebe i dati svom životu smisao, ispunjenje i radost.

Prva moguća platforma je vrlo jednostavna, biti OK.

Tu govorimo da generalno imamo dobru sliku o sebi samome što u daljnjem generira osjećaj vlastite vrijednosti, osjećaj da možemo voljeti i biti voljeni  te također da su naše potrebe OK i da imamo pravo na njih.

U tom mjestu imamo osjećaj jasnih granica i nećemo se vjerojatno naći u situaciji da nas netko emocionalno eksploatira ili da na bilo koji način ugrožava naš integritet na svim razinama. Nećemo sigurno biti zapleteni u osjećaj pretjeranog srama i neopravdane krivnje. Život će generalno biti pozitivan pojam u kojemu možemo realizirati većinu svojih potencijala i utkati ih u društvo.

 

Za razliku od ovog mjesta imamo i platformu, ne biti OK. Ta platforma nosi sa sobom izjavu; „ nešto sa mnom nije u redu“ .

 

To mjesto opterećeno je osjećajem manje vrijednosti, sramom od onog što stvarno jesam i često nosi  duboki osjećaj krivice vezano za vlastite potrebe. To se može prepoznati kao osjećaj neadekvatnosti u odnosu na druge ili društvo u cjelini.

Iz tog mjesta teško je ostvariti zdrave i zadovoljavajuće partnerske odnose. Također naš kreativni potencijal može biti blokiran upravo iz straha i srama od izlaganja i manifestiranja. Život iz ove platforme više izgleda kao patnja i vječita borba da izađemo iz negativnih obrazaca stvorenih ovim uvjerenjem. Nažalost, to je bitka koju najčešće gubimo ukoliko ne razumijemo stvarni uzrok i mehanizam nastajanja ove platforme.

U bilo kojem suvislom nastojanju unaprjeđenja  našeg života ili posvećenosti nekom obliku osobnog razvoja jako je bitno detektirati na kojoj platformi od ove dvije stojimo i gdje je stvarno uporište naše psihe.

Na ovome predavanju Centra za integrativni razvoj imati ćete priliku razumjeti kako nastaju ova mjesta i kako se kasnije oko njih formiraju naša daljnja uvjerenja o životu. Također je bitno znati kada se počinju stvarati i što je potrebno kako bi se to izmijenilo.

 

Cijena radionice je 350 kn.

 

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail cir@cir.hr

Tags: