RADIONICE

INTENZIV NADOSOBNOG: EGO I NEBRANJENO JA: ”ŽEDAN/NA SAM SVOG IZVORA” (a nije turbofolk), Zagreb, 03.-05.05.2019.

INTENZIV NADOSOBNOG: EGO I NEBRANJENO JA: ”ŽEDAN/NA SAM SVOG IZVORA” (a nije turbofolk), Zagreb, 03.-05.05.2019.

INTENZIV NADOSOBNOG

EGO I NEBRANJENO JA: ”ŽEDAN/NA SAM SVOG IZVORA” (a nije turbofolk)
03.-05.05.2019.
Tomislavov dom na Sljemenu, Zagreb
Voditelji: Laslo Pinter i Tomislav Senečić

Satnica:
petak 10:00 do 18:00
subota 9:30 do 21:00
nedjelja 10:00 do 14:00

Cijeli život gradimo svoje ja, vlastiti ego identitet kako bi u životu bili funkcionalni i zadovoljni članovi obitelji i šire zajednice u kojoj živimo, radimo, zadovoljavamo vlastite potrebe za kontaktom,
emocionalnom i materijalnom sigurnošću. Uspjeh u postizanju ovih ciljeva daje nam osjećaj sigurnosti i sreće. Međutim unatoč uspješnosti u postizanju spomenutih ciljeva i nadalje u nama preživljava osjećaj nepotpunosti. Ovi uspjesi ga nisu i ne mogu ukinuti.

Razlog tome je jednostavan. Naš ego identitet je u velikoj mjeri izgrađen kroz potrebu da se odvajimo, kontroliramo i branimo. Odvojenošću se pokušavamo braniti od preplavljivanja potencijalno lošim psihološkim sadržajima, zastrašujućim osjećajima i stanjima koji su nas u prošlosti izvana i iznutra uznemiravala. Odrastanje se od rođenja pa nadalje sastojalo u tome da izgradimo funkcionalan ego koji može postići dobru adaptiranost na uvjete socijalne sredine u kojoj živimo. Sada kada smo to u velikoj mjeri postigli spremni smo za slijedeći životni paradoks i zaokret.

Slijedeći korak našeg duhovnog sazrijevanja pred nas stavlja novi, pomalo neugodan zadatak. Otpuštanje ego kontrole i prepuštanje nepoznatom. Iskustvo nebranjenog Ja. Otpuštanje svega što smo instiktivno i voljno gradili kako bi se zaštitili od životnih opasnosti. Zadatak koji slijedi je nebranjeno se otvoriti iskustvu života, toku života koji iznutra i izvana teče kroz nas, zvuči jednostavno ali nije nimalo lagano. Cilj je da iskusimo nebranjenog sebe, oslobađajući doživljaj vlastite stvarne, nepodvojene prirode. To je zadatak oslobođenja od vlastitih okova sa kojima smo sami sebe okovali ne bi li se zaštitili od straha i boli, funkcionalne ego obrane koja nam na posljetku sama stvara osjećaj neslobode, nepotpunosti, podvojenosti.

Na radionici ćemo različitim ritmovima disanja, dijadama, plesom i kontaktnim vježbama voljno protresati ego barikade kako bi ga omekšali za iskustvo stvarnog sebe, gdje se vanjsko separirano ja i unutarnje živo ja sjedinjuju u objedinjujuće iskustvo nepodvojenog ja.

Pitanja kroz koja ćemo protresti i omekšati ego štit biti će:
Tko sam ja u obrani? Tko sam ja u nagonu i seksualnosti? Tko sam ja u autoritetu i moći? Tko sam ja u traumi? Tko sam ja u ranjenosti? Tko sam je u bezvrijednosti? Tko sam ja u samoći i smrti?

Ova radionica je poziv svima vama koji uživate u uspjesima vlastitih ego ostvarenja ali ste znatiželjni ići dublje u vlastitu stvarnu prirodu, jer ste strastveno žedni vlastitog izvora, kao i svima vama kojima je dosadio osjećaj, ustajalosti i lažne sigurnosti ega koji novim trikovima pokušava održati privid sreće života u sigurnosti i komforu vlastitih barikada.

Intenziv počinje u petak, 3.05.2019. u 10 sati u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu i traje do nedjelje, 05.05.2019. u 14 sati.

Satnica:
petak 10:00 do 18:00
subota 9:30 do 21:00
nedjelja 10:00 do 14:00

Cijena intenziva je 200 eura (plativo u kunama) + trošak prostora.

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail cir@cir.hr ili na mob 098 288 752 (Svjetlana).

Pozdravljamo vas, šaljemo dobrodošlicu i radujemo se novom druženju i istraživanju.

Laszlo i Tomislav

 

 

 

Tags: