VIDEO SNIMKA ONLINE PREDAVANJA – LASLO PINTER – RAZVOJNE TRAUME, NJIHOVO OTJELOVLJENJE I ISCJELJENJE, 19.10.2021.

 
ONLINE PREDAVANJE:

 

LASLO PINTER – RAZVOJNE TRAUME, NJIHOVO OTJELOVLJENJE I ISCJELJENJE

Utorak, 19.10.2021. od 19:00 do 20:30; online
Prijave su obavezne na: cir@cir.hr
 
Pozivamo vas na besplatno online predavanje sa našim suosnivačem CIR-a putem zoom platforme.  
****Razvojne traume, njihovo otjelovljenje i iscjeljenje****
 
Integrative Core Dynamics je  akreditirana edukacija trening instituta za tjelesno orijentiranu psihoterapiju pri Centru za integrativni razvoj 
Na ovom online predavanju prezentirat ćemo kako razvojne traume iz djetinjstva utječu na živčani sistem i tijelo te kako nam umanjuju raspoloživi životni energetski kapacitet.
U zadnjem dijelu predavanja prezentirat ćemo vam naš edukativni program iz integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije.
 
Integrative Core Dynamics tjelesno orijentirana psihoterapija bazirana je na neo-Reichian pristupu. Tijekom predavanja moći ćete dobiti kratki uvod u zdravstvene prednosti ovakvog pristupa, kao i u osnovne postavke rada sa psihosomatskim oklopom i otvaranjem zdravog protoka psiho-biološke energije. 
Wilhelm Reich, Freudov učenik i utemeljitelj tjelesno orijentirane psihoterapije, primijetio je da su pacijenti slične tjelesne građe imali slične emocionalne probleme. To mu je privuklo pažnju te je istražio i opisao utjecaj ranih razvojnih trauma tj. neugodnih životnih iskustva na formiranje našeg živčanog sustava i tijela.

 

Temelj ovog pristupa počiva na činjenici da se naše tijelo prilagođava stresnim uvjetima u kojima se razvilo, dok u isto vrijeme razvija vlastiti specifični oklop, koji nazivamo karakternom obranom.
Cilj prilagodbe je kontrola boli, s negativnim posljedicama na protok i pulsaciju životne energije.
Tako nesvjesno stvaramo kronične obrambene mehanizme u koje je naše tijelo neizbježno uključeno. 

 

****Utorak 19.10.2021. od 19:00 do 20:30; online
**** Prijave su obavezne na cir@cir.hr
***CIR je jedini akreditirani trening institut za tjelesno orijentiranu psihoterapiju u Hrvatskoj i regiji od EABP-a ( Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju) po metodi Integrativne sržne dinamike, ICD, čijom akreditacijom zadovoljava sve europske i hrvatske psihoterapijske trening standarde