VIDEO SNIMKA ONLINE PREDAVANJA – Tomislav Senečić – Strah i anksioznost u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji – 15.2.2022

 
ONLINE PREDAVANJE:

 

Tomislav Senečić – Strah i anksioznost u tjelesno orijentiranoj psihoterapiji – 15.2.2022
 

UTORAK, 15. VELJAČE 2022. U 18:30 – 20:00; online

 

Dragi pratitelji,
Pozivamo vas na besplatno online predavanje sa našim suosnivačem CIR-a putem zoom platforme, Tomislavom Senečićem.
Na ovom otvorenom predavanju objasnit ćemo što sve stoji iza naših iracionalnih strahova, napada, panike i fobija te kako je to povezano s raznim anksioznim stanjima. Ukoliko patimo od bilo kojih od ovih navedenih simptoma na ovom predavanju moći ćete bolje razumjeti mehanizme koji funkcioniraju iza neugodnog osjećaja straha za koji često imamo osjećaj da je veći od nas i da upravlja našim životom.
Imat ćemo priliku spoznati što je to izostalo kroz naš formativni period i posljedično tome uzrokovalo formiranje osobnosti organizirane oko straha i kako u procesu ranog razvoja nismo uspjeli stvoriti osjećaj sigurnosti na najdubljoj razini.
U najranijem periodu našeg života potreban je cijeli niz interakcijskih faktora između nas i naših primarnih skrbnika kako bi se naš ego formirao u jednu zdravu i koherentnu cjelinu. Njegova funkcija kasnije postaje da može izdržati sve neugodne osjećaje koji nam prijete. Ukoliko u tom interakcijskom procesu izostane adekvatno zbrinjavanje i regulacija, unutar naše ego strukture pojavljuju se rupe koje nazivamo nedostajućim ja. Te rupe postaju prostori straha u koje se svim silama trudimo ne upasti. Cijela naša kasnija osobnost gradi se kako bi izbjegli te dijelove nas. Često je upravo ta problematika uzrok nastojanja naših strahova, napada panike i fobija.
Posljedično tome razvijamo anksiozni karakter i naš život postane obilježen patnjom.
Na ovom predavanju naučit ćemo da su arhaični osjećaji ili sile ono čega se stvarno bojimo. To su neugodni osjećaji koje ne možemo jasno definirati, ali nas dovode u stanja užasa, unutarnjeg terora, očaja i bespomoćnosti.
Također, osim razumijevanja mehanizama nastanka straha govorit ćemo i o tome na koje sve načine možemo raditi kako bi izgradili dovoljno čvrstu i stabilnu strukturu dijela naše osobnosti kako bi mogli izdržati naš strah, a da nas ne preplavi i vremenom ga nadvladati. Biti će korisno čuti koji sve terapijski principi mogu pomoći i što je sve bitno u pristupu i prilikom iscjeljenja ne samo vezano za strah već i za sve neugodne osjećaje sa kojima nam se teško suočiti.
Ovo predavanje koristimo kao priliku za prezentaciju rada Centra za integrativni razvoj, prvog akreditiranog europskog trening instituta iz tjelesno orijentirane psihoterapije na ovim prostorima. U dvadesetogodišnjem postojanju Centar za integrativni razvoj postao je mjesto edukacije mnogobrojnih generacija tjelesno orijentiranih psihoterapeuta koji strast i interes prema psihoterapiji nalaze upravo u ovom modalitetu. Edukacijom u našem programu polaznici stječu kvalifikacije i uvjete za licencu tjelesno orijentiranog psihoterapeuta koja zadovoljava sve europske i lokalne trening standarde.

Predavač: Tomislav Senečić EABP, ECP
Centar Za integrativni razvoj