INTENZIVI NADOSOBNOG

INTENZIVI NADOSOBNOG

 

TRANSCENDENCIJA EGA KROZ SIMBOLIKU SMRTI I PREPORODA

1.-3.12.2017., petak-nedjelja,  u 10 sati
u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu

 

Na prošlom seminaru ega i transcendencije nekoliko vas je izrazilo interes da na sljedećem seminar obradimo temu smrti kao simbola duhovne transcendencije.

 

Pozivamo vas sve koji ste zainteresirani da kroz vlastito iskustvo upoznate dublju psihodinamiku vlastitih strahova i spoznate zašto je smrt je jedan od najvažnijih simbola transcendencija ega i objedinjenja našeg crno/bijelog doživljaja života.

 

Ego, od unutrašnjeg bića separirani, vanjski dio naše osobnosti ne želi bol i zbog straha od boli i uništenja, odupire se prepuštanju i gradi svoj identitet na kontroli.

Ovu obrambenu funkciju ega, doživljavamo pozitivnom jer nam omogućava preživljavanje.

Međutim osim ove pozitivne ima ih svu negativnu funkciju, a to je da sprječava nadrastanje naših ograničenja.

Na taj način nas obrambena funkcije ega ograđuje od naše unutrašnje duhovne prirode, stvarnog izvora mira i životnog užitka.

Ovako separirano “ja” životnu stvarnost doživljava snažno podvojenom, dualnom, crno/bijelim. Angažira se i troši ogromne energiju da život dovedem pod kontrolu. Međutim rezultat je upravo suprotan, stvaramo stres, anksioznost i depresivna stanja. U ovako dualističkoj, crno bijeloj slici svijeta i života, smrt stavljamo u krajnji, mračni kut naše svijesti. Smrt pretvarano u najlošije što nas čeka. Moguće ostvarenje naše najgore noćne more od koje po svaku cijenu želimo pobjeći.

 

Na ovom seminaru ega i transcendencije bavit ćemo se vježbama “pripitomljavanja osjećaj straha od smrti” tj. zastrašujuće crnoga u našem ego dualizmu. Koristit ćemo simboliku smrti i preporoda kako bi transcendirali ego identifikaciju s dualnim doživljajem stvarnosti i preporodili se u ujedinjenom doživljaju sebe.

 

Pozivamo vas da kroz meditacije, vizualizacije, crtanje, dijade, ples, dišne i core vježbe pripitomimo strah od smrti (i života).

 

Obavezno donesite:

Prvi dan
1) Flomastere za crtanje

Drugi dan
2) Crnu i bijelu odjeću, ako nemate onda najtamniju i najsvjetliju koju imate
3) bijelu plahtu s kojom se možete cijeli pokriti
4) maramu kao povez za oči

 

Intenziv počinje u petak, 1.12.2017. u 10 sati u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu i traje do nedjelje u 14 sati.

 

Satnica:

petak 10:00 do 18:00
subota 9:30 do 21:00
nedjelja 10:00 do 14:00

 

Prijave i informacije na cir@cir.hr  ili Svjetlani na 098 288 752.

 

Vidimo se na Sljemenu.

 

Laslo i Tomislav

 

 

TKO SAM KADA MOGU BITI SVE, A NE MORAM BITI NIŠTA?

– PROMJENE STANJA SVIJESTI UZ RITMOVE DAHA I TIJELA –

 

Osnovno duhovno pitanje “Tko sam ja?” na ovom intenzivu možete istražiti na način na koji još nikada niste istraživali. Istraživat ćete ga kroz promijenjena stanja svijesti izazvana različitim ritmovima disanja, različitim pokretima tijela, uz stimulaciju glazbom, kao i bez nje.

Upozoravamo vas da će vaš Ego biti ritmički rastresan i umirivan na načine koje na intenzivu ega i transcendencije još nije iskusio. Nudimo vam kupku u našim najboljim metodama koje smo u posljednje vrijeme spojili u cjelinu s ciljem da vam pomognemo da prodrmate vlastita negativna ego ograničenja u vezi onoga što smatrate da jeste.

 

Tako iznova možete otkriti da ste puno više od onoga što sebe kontrolom, stezanjem, strahom, sramom, krivnjom, kao i sebičnošću, mržnjom i zavišću tjerate da budete.

Na intenzivu od vašeg ega tražimo da se voljno da u vježbe, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti.

Radit ćemo sa sporim, srednje brzim i brzim tehnikama disanja, one mijenjaju omjer i razine plinova u vašoj krvi i tijelu, što odmah mijenja vašu tjelesnu biokemiju, koja zatim mijenja vaš osjećaj sebe kao i vašu percepciju stvarnosti.
Kada disanje spojimo s pokretom, glazbom i komunikacijom kroz dijade, promjene koje ćete iskusiti bit će još intenzivnije.

Sve ovo smo i prije djelomično dodirivali, novost je da ćemo ovaj puta unijeti dodatnu dubinu, dinamiku i ujedinjenje prije odvojenih vježbi.
Ovo je prvi intenziv s ovako objedinjenim vježbama i unaprijed zahvaljujemo svima vama koji ćete nam se svojim sudjelovanjem pridružiti u stvaranju ovog novog i jedinstvenog iskustva.

 

Intenziv je namijenjen svima koji su završili četverogodišnje  
školovanje u Centru za integrativni razvoj ili su trenutno polaznici  
3. ili 4. godine.

 

Intenziv će se održati od 12. – 14.05.2017. na Sljemenu, u hotelu  
Tomislavov dom.

 

Satnica:
Petak od 10 – 18 sati (pauza za ručak od 13 – 14.30)
Subota od 9.30 – 21 sati (pauza za ručak od 13 – 14.30)
Nedjelja od 9.30 – 14.30 sati

 

Sa sobom donesite:
– udobnu odjeću i rezervnu za presvlačenje.
– prostirke, čim deblje, da možete prazniti tijelo a da se ne povrijedite
– puno tekućine za piće

Prijave su obavezne na cir@cir.hr , ili Svjetlani na 098 288 752.

 

EGO I TRAJNA OSOBNOST

 

Ovaj intenziv je nova prilika da iskusite zatvaranje “prividnog” rascijepa između vaše sužene, privremene, ego osobnosti i vaše široke, trajne, esencijalne osobnosti.

 

Rad na traumama djetinjstva, i problematici vlastitog ega u svojoj zreloj etapi vodi sjedinjenju vanjske sa nutarnjom, duševnom osobnošću. Ovo unutarnje sjedinjenje je stvarni cilj i suština osobnog razvoja. Šteta je ne ubrati plod vlastitog dugogodišnjeg truda.

 

Da nastavimo školski, pojam ega označava našu vanjsku osobnost, naše svakodnevno ja, s kojim pokušavamo upravljati vlastitim životom.
Dio je vašeg identiteta koji ste već dobro upoznali, istraživali ste ga čitajući o njegovom funkcioniranu, slušajući predavanja, kroz seminare, terapije, plesove, meditacije.., te koliko god ga upoznajete, iz njega i nadalje primjećujete da ulazite u situacije u kojima ste zbunjeni i rastrgani vlastitim emocionalnim konfliktima.

 

Kroz vlastiti ego uronjeni smo u vanjski svijet užitaka i boli, žudnji i razočaranja, kroz njega planiramo vlastitu sretnu budućnost i strepimo od moguće nesretne.
Dakle ego je dio našeg identiteta kojim smo uronjeni u linearno vrijeme i dualnost svakodnevice.

 

Psihološki gledano ego je dio nas koji traumatsku prošlu bol, “sjećanje”, projicira na budućnost i pribojava se ponavljanja boli vlastite prošlosti, te ju u budućnosti pokušava izbjeći, a da je pri tome dobrim dijelom nesvjestan začaranog kruga za koji se zalijepio i u kojem se vrti.

 

Ovom radionicom vas pozivamo u prostor u kojemu možete izaći iz začaranog kruga, iskusiti dio sebe od koje vas stres urbanog života i “obećavajući” sjaj vanjskog svijeta odvlači.
Ako žudite ponovo doći u kontakt sa svojom trajnom osobnošću, ovo je prilika da kroz dijade, meditacije, ples i pokrete tijela, vježbe s različitim ritmovima disanja i fokusiranja pažnje na otvaranje protok valova užitka, frustracija, boli i potreba, doživite sebe u svojoj punoj dubini i širini.

 

Da se podsjetimo, unutarnja trajna ili esencijalna osobnost, naše duševno ja ili više ja, je dio našeg proširenog, trajnog identiteta. Naše trajno ja je nedualne prirode, s jedne strane povezano s izvorištem, Apsolutnim bićem ili Bogom i nedualnošću, a s druge strane u stalnom kontaktu sa inkarniranim dijelom nas, našom separiranom, vanjskom, tjelesnom, ego osobnošću koja je uronjena u ovaj svijet dualnosti.
Naše trajno ja, je naša esencijalna osobnost “inspirira” našu vanjsku osobnost i potiče ju na evoluciju i širenje svijesti o sebi.

 

Inspirira nas da se prisjetimo tko smo, kako bi uvidjeli i izašli iz vlastitog začaranog dramatskog kruga, te iznova iz trna u tren našli hrabrosti da sagledamo istinu i osjetimo ljubav, koju kroz vlastitu pozitivnu namjeru žudimo manifestirati kako bi doprinijeli kreativnoj evoluciji u kojoj sudjelujemo.

 

Intenziv je namijenjen svima koji su završili četverogodišnje školovanje u Centru za integrativni razvoj ili su trenutno polaznici 3. ili 4. godine.

 

Intenziv se održavata 2 puta godišnje u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu i to prema slijedećem rasporedu:

 

SLJEDEĆI TERMINI:

 

09. – 11.12.2016. EGO I TRAJNA OSOBNOST

12. – 14.05.2017  TKO SAM KADA MOGU BITI SVE, A NE MORAM BITI NIŠTA? – PROMJENE STANJA SVIJESTI UZ RITMOVE DAHA I TIJELA –

 

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mail cir@cir.hr ili na mob 098 288 752 (Svjetlana)

 

PROŠLI INTENZIVI:

TRAGAČ I TRAŽENO – 24. – 26. 10.2014.
EGO I TRANSCENDENCIJA – 13. – 15.03.2015.
NITKO VS. NETKO : 16. – 18.10.2015.
POVRATAK KUĆI – 15. – 17.4.2016

 

 

Iskustva polaznika:

“Iako sam za vrijeme inteziva razumom znao objasniti što se dešava, tek nekoliko dana poslije, uistinu sam emocionalno i tjelesno “shvatio” razmjere prođenog putovanja. Bio je to dinamičan tempo i intezitet rada, istraživanje raznolikim metodama, višestruki usponi i padovi, simfonija stanja svijesti, emocionalni triatlon bez odmora. Nakon ovog putovanja, osjećam se sretnije, bogatije, ispunjenije, mirnije i još traje..” (Jagor)

“Osjećaj koji me pratio tokom i nakon radionice ” Tragač i traženo”

je TO JE TO, ovaj spoj prorađivanja osobnog i istraživanje duhovnog

prostora je nešto što sam oduvjek tražila. Voditelji Laszlo i Tomislav

drže izuzetno siguran prostor sa puno ljubavi i podrške gdje sam se

osječala slobodna istražiti najskriveniji djelove sebe i pustiti se u

prostor bez ego kontole.” (Eva)

“Odlazim s intenziva, osjećajući Život u svakoj stanici svog tijela, proširena i u prekrasnom osjećaju povezanosti sa sobom i cijelom grupom s kojom sam dijelila ovo iskustvo. Teško je iskazati riječima koji je osjećaj ući i istražiti sve dijelove svog bića (svijetle, tamne, svjesne, nesvjesne,…), slobodno ih iskazati i biti prihvaćen s ljubavlju. I iskusiti kako je to biti potpuno otvoren i nebranjen – makar na kratko.Hvala vam što ste nam s velikom pažnjom i posvećenošću držali siguran prostor i vodili nas u ovo divno putovanje u sebe, mjesto na kojem učim prihvaćat i voljet svaki svoj dio.Osjećam se otvoreno, blago, živo i privilegirano.Vidimo se na idućem intenzivu. “ (Iva P.)

“Hvala na intenzivu na kojem sam uspjela, uz vasu pomoć i stručno vođenje, dotaknuti i biti u dijelu sebe, pozadine u sebi, promatraču u sebi tj. pravog, istinskog mene koji je sasvim drugačiji od onog površinskog kontrolora (ega). Taj novi, istinski dio mene je na dubljoj razini, meni novoj. To mjesto je neopisivo mirno. Takav MIR nisam u životu nikad osjetila. Taj miran dio mene prihvaća sve, sve što ja jesam i na površinskoj razini, i ljubav i strah, i mrznja, i tuga, i snaga, i moć i …….. ma sve živo. Kad sam u ovom dijelu sebe. JA NAPROSTO JESAM, JA POSTOJIM, JA SVE PRIHVAĆAM. Tu sam totalno opuštena i prepuštena. Tu je sve moguće, sve je dozvoljeno, sve se može.  Krasi ga lakoća i gušt postojanja, bivanje tu i sada. Tu je sve OK i što god da je – OK je. Boja toga istinskog dijela sebe koja mi se javljala sve dane intenziva je ljubičasto zlatna. Naprosto me preplavljivala. Hvala vam Laslo i Tomislave na profesionalnom vođenju intenziva i na tolikom povjerenju i sigurnosti koje ulijevate u mene da sam se mogla svim svojim bićem prepustiti i ući u tragača koji traga za odgovorom na pitanje Tko sam Ja.” (Sandra R.)

“Nakon svih procesa, ostaje mi želja za tokom. Dozvoljavanje svega sto je. Hvala na stvaranju prostora za to iskustvo, svih ovih godina. “(Matea B.)